Resident Evil 4: 2023 és 2005 egymás mellett [VIDEO]

Az eredeti, először Nintendo GameCube-ra, majd aztán lényegében az összes konzolra megjelent Resident Evil 4 mellé odatették egy összehasonlító videóban a 2023-as remale-et. Az eredmény jónak tűnik.

 

A Resident Evil 2 Remake óta a Capcom többnyire ráérzett, hogy miképpen kell a túlélő horror műfaj egyik ikonikus franchise-ának régebbi részeit felújítani. (Az elsőt már a GameCube-on megtették, és így abból csak egy cross-gen remaster jött ki már közel nyolc éve.) A harmadik rész felújítása nem volt rossz, ott inkább a tartalmi hiányosságok miatt kapta a Capcom a kritikákat. A negyedik rész remake-je azért lesz a figyelem középpontjában, mert ezzel a játékkal váltott a franchise az inkább tempósabb játékmenetre (illetve a váll feletti kameranézetre).

ElAnalistaDeBits összehasonlító videóját lent beágyaztuk, és ebben több helyszín lett egymás mellé téve a Salazar-kastélytól kezdve a földalatti alagutakon át Leon S. Kennedy és Jack Krauser találkozásáig. A játék két elképzelése között leírhatatlanul nagy eltérés van. Azt ki kell mondanunk, hogy hiába 2005-ös, a Resident Evil 4 eredeti kiadása még ma is meg képes állni a helyét. Nem tűnik olyan nagyon csúnyának. A remake a kastélyban nagyon hasonlít az eredetihez, de a pálya felépítése módosult a 2023-as kiadásban, illetve a modern megvilágítás jóvoltából az atmoszféra is jelentősen erősebb lett. A barlangok pláne eltérőek az új puzzle-kkel, ellenfelekkel, tetszetős vízhatásokkal és a nagyon jó megvilágítással.

A Krauserrel való találkozó értelemszerűen módosítva lett, ugyanis az eredetiben a QTE-k miatt kellett néhányszor újrakezdeni az egészet, ám a remake esetében ezeket a Capcom nem alkalmazta, de néhány szkriptelt jelenet azért mintha még utalna a 2005-ös eredetire, így valamilyen egyensúly akar lenni a két koncepció között, hogy izgalmas és drámai élményt tudjon kínálni nekünk.

A Resident Evil 4 Remake március 24-én jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, illetve PlayStation 4-re. Szinte biztos, hogy a március 9-ére kitűzött Capcom közvetítésben ennek a játéknak is szerepe lesz.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu