Bajban lehet az HBO Max Dűne-előzményszériája?!

MOZI HÍREK – Előfordulhat, hogy az HBO Max visszatérése az Arrakisra kicsit késik – vagy meg sem történik soha…

 

 

A Dűne előzménysorozat, amelyet az HBO Max készít, elvesztette a rendezőjét és az egyik sztárját is – erősítette meg az IndieWire. Ez a hír semmilyen módon nem befolyásolja Denis Villeneuve második Dűne-filmjének megjelenésétt ősszel.

Johan Renck, aki az első két epizód rendezője lett volna, és Shirley Henderson, aki az egyik főszerepet játszotta volna, a novemberi forgatás kezdete után mindketten kiszálltak a sorozatból.

A sorozat forgatása, amely jelenleg a „Dune: The Sisterhood” munkacímet viseli, nem folytatódik. A sorozatot a hírek szerint felfüggesztették, amíg mindkettőjük helyére nem találnak új szereplőt. Az HBO Max közleménye a változást a „lehető legjobb sorozat létrehozására irányuló törekvésnek” tulajdonította.

„Mivel a >>Dune: The Sisterhood<< egy előre tervezett szünetre lépett, néhány kreatív változtatást hajtunk végre a produkcióban, hogy a lehető legjobb sorozatot hozzuk létre, és hűek maradjunk a forrásanyaghoz” – mondta a cég szóvivője egy közleményben. „Johan Renck befejezte a sorozaton végzett munkáját, és egy új rendezőt fogunk alkalmazni; közös megegyezéssel Johan más projektek folytatása érdekében továbbáll. Emellett Shirley Henderson kilép a sorozatból, és nem fogja többé Tula Harkonnen szerepét játszani.”

Nem ez az első nagyobb változás a sci-fi műsor kreatív csapatában; Diane Ademu-John, aki a pilot forgatókönyvét írta, a forgatás előtt lemondott társ-showrunner pozíciójáról. Alison Schapker továbbra is a fedélzeten marad a sorozat egyedüli showrunnereként. Ademu-John pedig továbbra is executive producerként dolgozik majd. A sorozatot az HBO Max 2019 júniusában rendelte meg. Az első epizód rendezésére pedig Denis Villeneuve, a 2021-es Dűne és annak közelgő folytatásának rendezőjét szerződtették. A francia-kanadai filmes néhány hónappal később elhagyta a projektet, bár executive producerként továbbra is kötődik hozzá. Ezen kívül Jon Spaihts és Dana Calvo többször is részt vett a sorozat társ-műsorvezetésében, mielőtt kiléptek a projektből.

A „The Sisterhood” egy előzményfilm Frank Herbert klasszikus sci-fi regényének, a „Dűne”-nek Villeneuve által készített adaptációjához, és 10 000 évvel a 2021-es eredeti filmben bemutatott események előtt játszódik.

A történet a Harkonnen nővéreket követi, egy klánt, amely az emberiség jövőjét fenyegető erőkkel és a Bene Gesserit néven ismert legendás szekta megalapításával küzd. Henderson mellett Emily Watson, Indira Varma, Sarah-Sofie Boussnina, Shalom Brune Franklin, Faoileann Cunningham, Aoife Hinds, Chloe Lea, Travis Fimmel, Mark Strong, Jade Anouka és Chris Mason is szerepelnek a filmben.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu