Gears of War: a következő játék sokkal több horror-elemet tartalmazhat majd?! [VIDEO]

Az Xbox főnöke szeretne visszatérni a Gears of War-sorozat gyökereihez, hogy több horror-elemet tartalmazzon a Cliff Bleszinski-korszakból.

 

 

Az Xbox-főnök Phil Spencer szeretné visszahozni a horror-elemeket a Gears of War franchise-ba. Ezeket az elemeket eredetileg a sorozat eredeti alkotója, Cliff Bleszinski (alias CliffyB) idején találták ki.

Habár a Gears of War franchise-t azóta az Xbox Game Studios vette át, a játékok a Gears 4-gyel kezdődően nagyrészt másképp alakultak.

Ennek ellenére Spencer kifejezte kulcsfontosságú érdeklődését a sorozat gyökereihez való visszatérés iránt, még egészen 2014-ig. CliffyB még az Xbox Era podcast egyik legutóbbi epizódjában is erre utalt, megjegyezve, hogy amikor a házigazdák felvetették, hogy a Gears of War-nak vissza kellene hoznia a horror elemeket, ő teljesen egyetértett azzal, hogy ezeket az elemeket a jövőbeli játékokban újra fel kell dolgozni, függetlenül az esetlegesen felmerülő kreatív kihívásoktól (mint például a Gears 5 befejezése). Bleszinski kommentárja szerint:

„Ez volt Phil Spencer fő megjegyzése, amikor a Microsoft megvásárolta a Gears of War IP-t. Amikor Rod Fergusonnal beszélt, azt mondta, hogy térjünk vissza a horrorisztikus dolgokhoz”.

Értelemszerűen a Gears 4 és a Gears 5 koncepcionálisan már készen lehetett, amikor ezek a megfontolások szóba kerültek. A kreatív irányt ekkora már meghatározták. Talán soha nem derül ki, hogy pontosan mi is a válasz erre a kérdésre. Ez azonban nem jelenti azt, hogy Spencer nem gondolta át a Gears franchise jövőbeli részeinek a korábbi részekhez képest.

A Gears of War-játékok, vagy általában bármelyik játékfranchise rajongói nagyon válogatósak tudnak lenni, ha valami elvész egy ilyen jelentős váltás következtében. A körülmények itt sem mások. A Halo tulajdonjogának a Bungie-tól az Xboxra való átköltözésével kapcsolatos átmenet a maga nemében kiváló példa. Sőt, a Halo Infinite-tel kapcsolatos legutóbbi kreatív és támogatási ügyek is, amelyek a játék folyamatos kilátásait rontották. Annak ellenére, hogy eredetileg tízéves szerviztervvel rendelkezett.

A Halo TV-sorozatban meglévő történet néhány változtatása sem kapott ilyen jó fogadtatást, Spencer erősen fontolgatja, hogy a sorozatra ráférne-e némi extra hatás más videójáték-adaptációkból.

Jó tudni, hogy Phil Spencer tisztában van a Gears of War közösség aggodalmaival, és támogatását fejezte ki az eredeti Gears-játékokat különlegessé tevő elemek újbóli felidézése mellett.

Forrás: Xbox Era

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu