Diablo IV: ismét merész marketinges húzás az Activision Blizzardtól [VIDEO]

Szerencsénkre nem olyan sokkoló próbálkozásról van szó, mint amit anno az Acclaim próbált meg a Shadow Man: 2econd Cominggal (sírkövekre helyezett hirdetések).

 

A Diablo IV-nek feltehetőleg jelentős marketinges költségvetése van, és eközben maga mögött tudta hagyni a bizarr húzásokat is (Sony, God of War 2: halott kecske…). Ezúttal ugyanis a Franciaországban található Cambraiban felépített, barokk stílusú, XVII. századi katedrálist, a Chapelle des Jésuites-t választotta célpontként a csapat. Az észak-francia templom nem vett fel valami sátánista fordulatot (azért mégis egy felszenteltnek tűnő, ám hivatalosan mégsem olyan épületről beszélünk…).

Akkor mit tett az Activision Blizzard? A katedrális belseje lett beobrítva olyan ábrákkal, amiken Lilith, a succubosok királynője elleni harc látható. Az épület tehát mégsem felszentelt, ám történelmileg műemlék, így a csapat keze meg lett kötve. Az eredmény húsz festmény lett vászonon, és ezek a katedrális mennyezetén, kupoláján, illetve a hátsó falon lettek elhelyezve. Összesen 160 lábnyi (kb. 48,67 méternyi) festményről van szó, ami a kiadó szerint harminc napi munkát vett igénybe.

A projekt vezetője Adam Miller volt, és számára azért volt ez érdekes, mert a méret és a gyorsaság is őrültnek tűnt neki. A Diablo IV öt karaktertípusát megfestették, ahogy a gonoszság erejével küzdenek, és Henry Hobson, aki a rendezője volt a művek elhelyezését bemutató videónak, azt mondta, hogy a Diablo-univerzum Miller-féle elképzelése „korrumpálta” a klasszikus teret, és a festmények nem nagyon illenek a katedrális már létező művei közé. (Például a flamand festő, Arnould de Vuez Krisztus életét bemutató alkotásai mellett…) Viszont Jan van Eyck műve az 1440-es évekből, a Végítélet sokkal durvább, ugyanis a démonok darabokra tépik a testeket, és a The Met szerint egy olyan ajtó lehetett, ami a tabernákulum vagy egy szentély felé lehetett volna út.

Szóval szokatlan húzás ez, de azért nem olyan hajmeresztő és ijesztő lépés. A marketing mindenek felett, gondolhatta az Activision Blizzard…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu