Gondot okozhat a legújabb AMD-s és Nvidiás videókártya driver!

TECH HÍREK – Szerencsére az egyik gyártónál csak a processzor kap nagyobb terhelést, de a másik eset nem ilyen szerencsés.

 

Kezdjük azzal a példával, ami nem annyira vészes (kivéve, ha esetleg egy gyengébb processzort használunk): az Nvidia megerősítette, hogy a játékokból való kilépés után a GeForce driverben található hiba miatt minimum 10%-os processzorterhelés következik be, és ezt ki lehet küszöbölni azzal, ha egy régebbi verzióra visszaváltunk, vagy ha lusták vagyunk (esetleg türelmesek vagyunk a feladatkezelőből pedig kilőhetjük az Nvidia Container folyamatot (feltűnő lesz a processzorhasználata, így könnyen meg fogjuk találni).

Az AMD helyzete súlyosabb. Rosszabb esetben a Windows telepítésünket is a padlóra küldheti, de erről nem az AMD tehet, ugyanis a legújabb két Adrenalin (a februári 23.2.1 és a jelenlegi 23.2.2) zöld utat kapott a Microsofttól. De ha csak ennyi lenne a baj: a PC World szerkesztője, Brad Chacos még rosszabbul járt, ugyanis neki (és más Radeon-tulajdonosnak) sajnos közbe jött a Microsoft érthetetlen lépése, hogy akármi is történik, na most frissíteni kell a Windows-t. Ezt az AMD driverének telepítése közben meglépni felettébb peches és káros… És az újraindítás után jön a végtelen boot – kékhalál ciklus emiatt.

Az AMD-s megoldás az, hogy a Factory Reset (gyári helyreállítás) mellől vegyük ki a pipát az új driver esetén, vagy ha már megtörtént a baj, akkor a bootolás során a bekapcsoló gombot nyomkodjuk töretlenül a BIOS és a Windows betöltésének kezdete között, hogy az automatikus helyreállítás kezdetét vegye. Rendszerhelyreállítás kell, nem pedig a bootolás javítása (ez ront a helyzeten).

„Egy olyan problémát reprodukáltunk, amely rendkívül kis számú esetben fordulhat elő, ha az AMD Adrenaline Edition szoftverének telepítése során PC-frissítés történne. Aktívan vizsgáljuk a helyzetet. Javasoljuk a felhasználóknak, hogy az illesztőprogram telepítése előtt minden rendszerfrissítést alkalmazzanak vagy szüneteltessenek, és hogy az AMD illesztőprogram telepítési folyamata során a „Gyári visszaállítás” opciót ne jelöljék be. Elkötelezettek vagyunk a problémák minél gyorsabb megoldása mellett, és nyomatékosan arra biztatjuk a felhasználókat, hogy küldjék el a hibákat a hibabejelentő eszközön keresztül,” nyilatkozta az AMD.

Ez eléggé kínos.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu