Ma érkezik a PS5 legújabb frissítése: Discord hangchat, VRR támogatás 1440p-re és még sok más!

A Sony ma kiadja a PlayStation 5 konzol legújabb rendszer-szoftver frissítését, amely számos új funkciót hoz magával. A legjobban várt újdonságok közé tartozik a Discord hangchat integrációja és a változó frissítési frekvencia (VRR) támogatása 1440p felbontásra. Ezek mellett még több grafikai és kezelőfelületi beállítást is elérhetővé tesz ez a frissítés.

 

A PS5 rendszer-szoftverének legújabb frissítése ma került kiadásra, és számos újdonságot hozott magával. A legnagyobb dobás talán a Discord integrációja, amely lehetővé teszi a PS5 tulajdonosoknak, hogy hangalapú beszélgetéseket folytassanak az egyik legnépszerűbb VoIP és azonnali üzenetküldő szociális platformon keresztül. A Discord egy ingyenes alkalmazás, amelyet elsősorban a játékosok használnak csoportos kommunikációra és közösségi építésre.

A Discord integrációja azt jelenti, hogy a PS5 tulajdonosok csatlakozhatnak a barátaikhoz vagy más játékosokhoz egy hangcsatornán keresztül, akár PC-n vagy mobil eszközön játszanak is. Ehhez csak le kell tölteniük a Discord alkalmazást az okostelefonjukra vagy táblagépükre, és összekapcsolniuk azt a PlayStation fiókjukkal. Ezután elérhetővé válik egy speciális menü a PS5 vezérlő központjából, ahonnan csatlakozhatnak vagy létrehozhatnak egy hangcsatornát. A hangchat így párhuzamosan fut majd a játékhanggal.

A másik nagy újdonság a változó frissítési frekvencia (VRR) támogatása 1440p felbontásra. Ez azt jelenti, hogy ha valaki olyan monitort használ, amely képes VRR-re ezen a felbontáson belül (pl. FreeSync vagy G-Sync), akkor élvezheti az akadozásmentes és zökkenőmentes vizuális teljesítményt anélkül, hogy aggódnia kellene az átlagos képkockasebességért vagy az elmosódott mozgásért. A VRR képes dinamikusan igazodni ahhoz, hogy mennyi képkockát tud megjeleníteni egy játék adott pillanatban.

A VRR támogatása mellett még néhány grafikai beállítást is hozzáadott ez a frissítés. Például most már lehetőség van arra is, hogy 1080p felbontást válasszon valaki olyan monitoron is, amely natívan 1440p-t támogatna (ez korábban nem volt lehetséges). Ez hasznos lehet olyan játékok esetén, amelyek nem skálázódnak jól ezen a felbontáson belül. Ezenkívül most már ki lehet kapcsolni az automatikus HDR funkciót is bizonyos játékok esetén.

A frissítés további apróbb javításokat és optimalizálásokat is tartalmazott. Például most már könnyebb megtalálni a letöltött játékokat a játéktárban, játéktárban, mivel most már külön kategóriába kerültek. Emellett most már lehetőség van arra is, hogy egy adott játékhoz rendeljen valaki egy saját háttérképet vagy hangot a vezérlő központban.

A PS5 rendszer-szoftver frissítése minden PS5 tulajdonos számára elérhetővé vált ma. A Sony azt javasolja, hogy mindenki frissítse a konzolját a legújabb verzióra, hogy élvezhesse az új funkciókat és javításokat.

Forrás: PlayStation Blog

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu