Reggie Fils-Aime durván beszólt az E3-nak!

Reggie Fils-Aime, a Nintendo of America korábbi vezetője egy pimasz megjegyzéssel vázolta az Electronic Entertainment Expo jelenlegi helyzetét.

 

 

A Nintendo of America korábbi elnöke, Reggie Fils-Aime egy játékos megjegyzéssel árnyékolta be az E3-at, ami elég nagy visszhangot keltett a fanok körében. Az Electronic Entertainment Expóval kapcsolatos legújabb gondolatmenete néhány nappal azután érkezett, hogy a Nintendo megerősítette, nem vesz részt az E3 2023-on.

Az E3 az elmúlt években veszített történelmi fényéből, nem utolsósorban azért, mert az olyan nagy kiadók, mint a Nintendo és a Sony a saját rendezvényeiket, sőt, az olyan digitális eseményeket, mint a Summer Game Fest, a Los Angeles Convention Centerben való éves jelenlétükkel szemben előnyben részesítették.

A COVID-19 járvány tovább súlyosbította ezt a 25 év után bekövetkezett státuszvesztést. Mindez az E3 2020 törléséhez és egy évvel később egy általános digitális eseményhez vezetett. Bár a szervezők kezdetben úgy tervezték, hogy megpróbálkoznak egy újabb virtuális eseménnyel, végül az E3 2022-et is törölték.

Fils-Aime most a Wii U virtuális E3 közösségének jelenlegi „ürességét” a Miiverse-ben a Wii U „új valóságához” hasonlította. A pimasz március 6-i poszt az első 20 órában egymillió megtekintést ért el, és még Geoff Keighley kanadai újságíró válaszát is kiváltotta, aki a The Game Awards show egyik fő szervezője volt. Utóbbi már a járvány okozta problémák előtt komoly konkurenciává vált az E3 számára.

Reggie Fils-Aime egykori munkaadója legutóbb az E3 2021 részeként megrendezett különleges Nintendo Directtel jelent meg a nagy múltú expón. Bár az az adás nem volt éppen híján a meggyőző tartalomnak, a Nintendo ekkorra már nagyjából egy évtizede leépítette mind az E3, mind pedig minden más szakkiállítás támogatását. Ez a folyamatos tendencia feltehetően abban gyökerezik, hogy a vállalat külön hírciklust szeretne szentelni a saját játékainak. Ez praktikusabb, minthogy más vállalatokkal versenyezne a nézettségért.

A Nintendo messze nem az egyetlen nagy játékkiadó, amely a jelek szerint ezt az érvelést alkalmazza, amit az is bizonyít, hogy a Direct-közvetítések gyakoribbá válását a PlayStation State of Play show-inak és az Xbox Developer Direct eseményeinek hasonló mértékű növekedése követte.

Egy nemrégiben megjelent jelentés még azt is állította, hogy a Sony és a Microsoft is kihagyja az E3 2023-at. Így a kiállítás az iparág három legnagyobb kiadója nélkül maradna.

Mindezek ellenére nem tudni, hogy a Microsoft végül kihagyja-e az expót. Tekintve, hogy történelmileg nagyobb partnere volt az E3-nak, mint a Sony és a Nintendo. Annak fényében, hogy nemrég bejelentették az Xbox nyári bemutatóját, amely nem csak júniusban lesz, de még egy fizikai eseményt is tartalmazni fog Los Angelesben. Másrészt, egy E3-közeli Los Angeles-i esemény megrendezése nem lenne teljesen példa nélküli lépés. Mivel az Electronic Arts is pontosan ezt tette az EA Play bemutatóival többször is.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu