„Ne görnyedj játék közben!” – üzeni a Sony a legfrissebb szabadalmával

TECH HÍREK – A Sony újabb szabadalma számos érdekes módon igyekszik emlékeztetni a játékosokat az egyenes ülésre és a testtartásuk javítására.

 

 

Egy frissen közzétett szabadalomból kiderült, hogy a Sony azt szeretné, ha a játékosok egyenesen ülnének játék közben.

Könnyű megfeledkezni az egészségtelen testtartás veszélyeiről, különösen, ha játékokat kell teljesíteni, de a gamerek számára sem ismeretlen az a fajta hátfájás, amely ezeket az intenzív játékokat követheti.

Szerencsére a Sony-nak van néhány ötlete arra, hogyan lehet ezeket a problémákat megfékezni. A szabadalmat néhány éve nyújtották be, de ma hozták nyilvánosságra. Most, hogy a PS5 konzolok remélhetőleg sokkal könnyebben elérhetőek lesznek, a Sony esélyt kaphat arra, hogy játékosok millióinak hátát hozza egyenesbe – mármint ha ez a funkció valaha is napvilágot lát.

Nem a Sony lenne az első vállalat, amely megpróbálkozik a testtartás problémájának kezelésével. Elvégre egy egész iparág épült arra, hogy a játékosok kényelmesen üljenek. Azonban a székekkel csak ennyit lehet tenni. A szabadalom összefoglalója arról szól, hogy ez a potenciális funkció a kontroller segítségével elemezné a játékos mozgását. Az adatok alapján megoldásokat kínálna a testtartás javítására. Például barátságos figyelmeztetést adna, hogy tartsanak szünetet vagy üljenek egyenesen. Úgy tűnik, hogy ez a szabadalom elsősorban az ismétlődő mozgások okozta sérüléseket kívánja enyhíteni.

„A játékbeavatkozási szerver a tanulási modellek alapján értékelheti a játékosok testtartását és fizikai mozgását az ismétlődő, kiegyensúlyozatlan vagy túlzott mozgások, valamint a játékminőségi minták tekintetében, és összehasonlíthatja az egészségtelen állapotok azonosítására szolgáló küszöbértékekkel.”

Nem világos, hogy pontosan hogyan valósulna meg ez a funkció a meglévő PlayStation hardvereken. Fontos megjegyezni, hogy ritkán fordul elő, hogy az ehhez hasonló szabadalmak teljes értékű funkciókat adnak ki a fogyasztóknak. Ha egyáltalán megjelenik, akkor lehetséges, hogy csak a következő generációs konzolokkal együtt. Addig is a játékosoknak a testükre kell hallgatniuk, hogy mikor van itt az ideje szünetet tartani.

Forrás: OP Attack, Push Square

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu