Drágulhat az Xbox Game Pass?! A Microsoft megszólalt

A Microsoft közleményben igyekszik cáfolni azokat a pletykákat, amelyek szerint az Xbox Game Pass előfizetés ára a közeljövőben emelkedhet.

 

 

A Microsoft a Call of Duty-kiadó Activision Blizzard felvásárlási kísérletei miatt egyre növekvő játékipari konglomerátummá válik. A cég most biztosította a rajongókat és a játékosokat, hogy az Xbox Game Pass előfizetési szolgáltatás ára nem fog emelkedni. Ez egy kicsit jó hír lesz az előfizetők számára, hiszen sokan éppen emiatt óvakodtak attól, hogy a Microsoft felvásárolja az Activision Blizzardot.

Ha az egyesülés sikeres lesz, az Xbox Game Pass árai nem fognak emelkedni, mivel a Microsoft illetékesei kijelentették, hogy az előfizetéses szolgáltatás árának emelése kontraproduktív lenne.

Amikor a Microsoft néhány évvel ezelőtt felvásárolta a Bethesdát, az előfizetés ára nem emelkedett. Az Xbox tulajdonosa szerint hasonló módon az Activision Blizzard felvásárlásával sem fog emelkedni. A Microsoft azt is állítja, hogy a Game Pass árának változatlanul hagyásával a Call of Duty játékosok nagyobb valószínűséggel maradnak hosszabb ideig előfizetve, mintha csak minden egyes alkalommal csatlakoznának a szolgáltatáshoz, amikor a sorozat új játéka megjelenik.

A brit CMA által kiadott dokumentum egy másik érdekes része arra utal, hogy a Microsoft növelni szeretné az előfizetéses játékpiac versenyképességét. A Microsoft szerint ha javítja a Game Pass játékkínálatát, akkor a Sony is javítani fogja a PlayStation Plus kínálatát. Így a piac versenyképesebbé válik, ami minden érintett számára előnyös. A PlayStation Plus és az Xbox Game Pass mindig is versenyben áll egymással a legtöbb játékos eléréséért.

A Microsoftnak a következő egy hónap során meg kell győznie a brit CMA-t a fúzió produktív jellegéről és pozitív értékeléséről, mivel a hatóság várhatóan április 26-ig lezárja a vizsgálatot.

A PlayStation játékosok azonban már nem aggódhatnak annyira. A Microsoft ugyanis kijelentette, hogy a Call of Duty PlayStationről való eltávolításának nulla értelme lenne, és nem is tervez ilyet.

A következő hónapokban lezárul a történelem egyik legnagyobb játéküzlete, amely az egész iparágra visszhangos hatással lesz. A rajongók hamarosan többet is megtudhatnak arról, hogyan alakul ez az akvizíció, és milyen lehetséges következményekkel jár majd a saját játékplatformjaikra nézve.

Forrás: Pure Xbox

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu