Jenna Ortega szerint a Sikoly VI felér az olasz horror-klasszikusokhoz

MOZI HÍREK – A Sikoly VI sztárja, Jenna Ortega a klasszikus slasherek iránti szeretetéről beszélt. Köztük Dario Argento horrorrendező ’70-es évekbeli olasz filmjéről.

 

 

Jenna Ortega, a Sikoly VI – amelyről a kritikánkat lásd ezen a linken – sztárja adott néhány ötletet, hogy milyen klasszikus slasher filmet lehetne tökéletes párosítani az új folytatást. Ezek között említette Dario Argento Mélyvörös című filmjét.

Három évtizedes horrorrajongói gyűjtőmunka után a héten érkezik a Sikoly franchise legújabb része, ami azt jelenti, hogy visszatér a legújabb sikolykirálynő-kedvenc Ortega is.

A Bloody Disgustingnak adott nemrégiben készült interjújában egyik slasher-kedvencét, a híres olasz rendező, Dario Argento 1975-ös Mélyvörös című filmjét ajánlotta. „Nem igazán tudom, hogy ez működik-e dupla filmként, de beszéltem erről a filmről, a Mélyvörösről” – mondta Ortega – „ami egy 70-es évekbeli, slasher, maszkos gyilkos; nem tudod, ki az. Epikus halálesetek, diszkózene szól a háttérből. Szerintem egyszerűen csak jó időtöltés, és gyönyörűen fényképezték.” Argento, az elmúlt évszázad egyik legismertebb horrorrendezője, a gore-ról és az erőszakról ismert. A kortárs filmkészítők gyakran az ő stílusára hivatkoznak az amerikai slasher műfaj ihletőjeként. Hagyatékában olyan filmek szerepelnek, mint a Suspiria (1977), a Tenebrae (1982) és a Phenomena (1985).

Ortega egyéb kiváló horrorajánlatai közé tartozik az 1980-as Prom Night, amelyben a másik sikolykirálynő és döntős lány, Jamie Lee Curtis a főszereplő.

A Sikoly V-ben Ortega karaktere, Tara a nyitójelenetben szidja a gyilkos tréfás telefonálóját a slasherekről és az olyan emelkedett horrorok iránti szeretetéről, mint A Babadook. Ortega maga azonban talán inkább a klasszikus, régi vágású szeletelést preferálja.

Jenna Ortega karaktere viselte a szúrások terhét. Mégis sikerült túlélnie a Sikoly V-öt a nővérével együtt (Melissa Barrera alakítja). Lehetséges, hogy Ortega lesz a Sikoly franchise következő folyamatos hősnője. Már ha sikerül túlélnie az új filmet.

Forrás: Bloody Disgusting

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu