Közel két és fél év után újabb lemaradását pótolta a PlayStation 5!

Hiába jelent meg 2020 novemberében a PlayStation 5, mégis több mint két év kellett neki, hogy egy kisebb hiányosságát be tudja pótolni…

 

2020 és 2022 vége között gyakran hallottuk a Sony-tól és a Microsofttól, hogy a pandémia miatt az ellátási láncban hiányosságok adódtak, így az ő újgenerációs konzoljaik elérhetősége is alaposan romlott, azaz nem nagyon volt a boltokban belőlük annyi, amennyire a játékosok igényt tartottak volna. Ezt persze a Nintendo Switch kacagva kihasználta, és a járvány alatt akkora menetelésbe vágott, hogy a rövidebb élettartama ellenére már le tudta hagyni a PlayStation 4 eladásait (ezt a Sony már régóta nem is közli, így negyedévente kevesebb mint 100 ezer eladás jön össze világszerte összesen).

A japán Famitsu számolt be arról, hogy a 2022 februári eladásokhoz képest a Sony konzolja 457%-os növekedést mutatott fel az idei év második hónapjában, így a PlayStation 5 nem csak Európában és az Egyesült Államokban erősített jelentősen az értékesítések tükrében, hanem a Sony hazai pályáján is. (Bár a PlayStation brandet amerikanizálódottnak tekinthetjük, az anyavállalat továbbra is japánnak kezelendő!) Számokban: 2022 februárja során 65772 PlayStation 5-öt adtak el az ázsiai szigetországban, míg idén már 366982-t. Ezzel több fogyott idén februárban, mint a konzol megjelenésének első négy hónapja során összesen!

Ezzel a PlayStation 5 Japánban is az élre tudott állni, amire eddig nem volt példa. Ennek következményeképp a Nintendo Switch teljesítménye gyengült, mégpedig a tavaly februári eredményhez képest 41%-kal. A Switch 2018 februárja óta, tehát öt éve töretlenül a bestseller konzol szerepét töltötte be Japánban. Mivel a Switch is már hat éve a piacon van, nem csoda, ha a nagy N már az utódlására koncentrál (és a pletykák szerint a visszamenőleges támogatással még lesznek problémák…).

Így a PlayStation 5 valóban maga mögött tudhatja a készlethiányos időszakot. Most már ideje lenne az árcsökkentésre fókuszálni.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu