A Google Stadia halálával annak „diszkont” verzióját is eltemette a Google!

Az Alphabet a diszkont üzletlácok (Aldi, LIDL) stratégiáját követve tette elérhetővé a platformjának technológiáját, de ennek is vége lett.

 

Az analógiát meg kell magyaráznunk: egy diszkont üzletlánc beszállítója lehet egy olyan gyártó, aminek termékét ismerjük, ám olcsóbban, általánan nagyobb kiszerelésben az üzletlánc saját márkája alatt ugyanezt a terméket meg tudjuk találni. A Google ugyanezt csinálta a Stadiával. A felhő alapú szolgáltatás technológiáját Immersive Stream for Games néven licenszelte például az AT&T-nek, hogy a Batman: Arkham Knightot játszhassák a felőhőből az előfizetői, de pédául a fitneszbicikliket gyártó Peloton játéka, a Lanebreak is ezt alkalmazta, de a Resident Evil: Village böngészőből játszható demóját is ide lehet venni.

Az Axios írt arról, hogy a Google mostanában a Google Cloud eszközeit kínálja a kiadóknak, hogy azok élő szolgáltatásos (live service) játékai működjenek, de ennek velejárója volt, hogy a „márkátlan Google Stadiát” már nem licenceli az Alphabet alá tartozó cég. Jack Buser, a Google Cloud játékipari megoldásokért felelős igazgatója az Axiosnak író Stephen Totilónak elmondta: „Nem kínáljuk ezt a streaming lehetőséget, mivel az magához a Stadiához volt kötve. Így sajnos, amikor úgy döntöttünk, hogy nem lépünk tovább a Stadiával, ezt a fajta [business-to-business] ajánlatot sem tudtuk többé kínálni.”

Eközben a Google egy másik platformot fog támogatni, ahogy már a 2019-es (!) Game Developers Conference-en történt bemutató során is. Az Agonesről van szó, amit a Ubisofttal közösen fejleszt. A játékszerverek, az engine integrációja, illetve a játékosokat figyelő és statisztikai eszközök kombinációjáról van szó, és ezt a Yager, a Niantic, illetve a Unity is használja, hogy a live service piacon ott legyenek. Buser korábban a Stadia játékokért felelős igazgatója volt, és még ezt mondta a témában: „Abban a pillanatban, amikor alapvetően a Stadiával kapcsolatos döntéseket kellett meghoznunk, rájöttünk, hogy a Google Clouddal akkor vagyunk a legjobbak, amikor segítünk másoknak az ilyen dolgok létrehozásában, nem feltétlenül magunk építjük fel őket.”

Csakhogy nem mindenki van oda a live service játékokért, és sokan befuccsoltak már vele (Knockout City, Rumbleverse, Hyper Scape, Anthem, Marvel’s Avengers…).

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu