PlayStation 5: megosztó a spoilergyanús Game Progress funkció

Az új PlayStation 5 firmware egyik friss funkciója nem mindenkinek tetszik.

 

A minap arról beszéltünk, hogy a legújabb PlayStation 5-ös rendszerszoftver-frissítéssel könnyebben láthatjuk, hogy hány órát játszottunk az adott játékkal, ám ez nem tűnik pontosnak (hiába igyekszik a Sony, ez a bug már évek óta a cég hátán van; bele sem merünk gondolni, hogy miért nem tudják ezt orvosolni), de ezt sajnos meg tudjuk fejelni egy másik újítással, ami hasznos lehet első látásra, ám másodszorra már felmehet bennünk a pumpa, mert olyasmit láthatunk ennek kapcsán, amit nem szeretnénk.

Az új funkció neve Game Progress. Magyarul ezt úgy lehetne nevezni, hogy meddig tudtunk haladni a játékban, és a hivatalos patch note szerint „A játék előrehaladása azoknál a játékoknál jelenik meg, amelyeknek maximális számú történeti tevékenységük van.” Magyarul ha egy nagyobb játékkal játszunk (pl. ilyen lehet majd az Insomniac Gamestől a Marvel’s Spider-Man 2), akkor a PlayStation 5-ünk elmondja, hogy mennyire messze jutottunk a sztoriban.

Kényelmi funkció, de megosztó: a Redditen arról olvasni, hogy egy felhasználó először akkor látta működésben a Game Progress funkciót, amikor egy barátjával közösen elkezdett játszani a Wo Long: Fallen Dynasty-val, és a konzol szerint a sztori 70%-át teljesítették addig a pontig. Azt javasolja, hogy a Sony-nak lehetőséget kéne biztosítania a játékosoknak, hogy ezt a funkciót elrejthessék. Egy másik posztoló pedig szarkasztikusan hasznosnak nevezte a funkciót, mert nem kell a YouTube-on végigjátszásokat keresnie, hogy tudja, hol tart a játékban.

Itt viszont vissza lehet kanyarodni az Hours Played funkció pontatlanságára. Mitől vegyük olyan biztosra, hogy a Game Progress képes pontosabb lenni? Nem kizárt, hogy itt is hibázni fog az egész, és hiába van kevesebb játék, ahol ez a funkció feltűnhet, de ha a Sony arra nem volt évek óta képes, hogy pontosan rögzíteni tudja az általunk játszott játékkal eltöltött időt, akkor mégis miért bízzunk meg bennük ebben az esetben?

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu