Nicolas Cage összekapta magát, és ezentúl vigyázni fog

MOZI HÍREK – Hatalmas sikerek – köztük egy Oscar-díj a Las Vegas, végállomás főszerepéért – és elég nagy bukások tarkítják Nicolas Cage négy évtizedes pályafutását. Időről időre felidézik a lapok, hogy első nyerő szériájában rövid idő alatt eltapsolt 150 millió dollárt.

 

Akár egy Rejtő-hős, szertelen jókedvében vett magának egy szigetet, néhány kastélyt és egy sok millió éves dínókoponyát. Közben üldözni kezdte az adóhivatal, mert 6 millió dollárral tartozott, aztán a papírok tüzetesebb átnézése után rávertek még 350 ezret, de bankok is szorongatták meg nem fizetett törlesztőrészletek miatt. Cage-nek 15 évébe telt, mire rendezni tudta anyagi helyzetét. Jelenleg 25 millió dollárból gazdálkodik (9 milliárd forint), és szentül esküszik rá, hogy ezt a pénzt már nem dobja ki az ablakon. Tavaly azt nyilatkozta, mostantól megválogatja a filmjeit, olyanokat választ, amelyek művészi kihívást jelentenek, és még pénzt is hoznak a konyhára.

Az új Cage-korszak nyitányának is tekinthető tehát a Renfield, amelyben az Oscar-díjas színész Drakula grófot alakít, az előzetes szerint legjobb formáját nyújtva. A produkció nem a zord erdélyi bércek közé kalauzol, hanem egy modern munkaügyi problémát jár körbe sajátos módon. Renfield (Nicholas Hoult) a halhatatlan gróf asszisztense, és szabadulni akar munkájától, mert régóta nyomasztja főnöke mérgező hozzáállása.

(Renfield – hazai bemutató: 2003. április 13.)

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu