Resident Evil 4 Remake: máshogy fut konzolonként a demó [VIDEO]

A PlayStation 5 és az Xbox Series eltérő területen jobb a másiknál.

 

ElAnalistaDeBits összehasonlító videója rámutat arra, hogy a nemsokára megjelenő Resident Evil 4 Remake demója másképp fut platformonként. A kurrens-gen konzolokon lényegében négy grafikus mód van. A Resolution natív 4K felbontás mellett 60 FPS-re törekszik. A Performance dinamikus 4K mellett fixen 60 FPS-t mutat fel, és mind a kettő mód esetében lehet aktiválni a sugárkövetést (ray tracinget).

A Performance mód felbontása mind PlayStation 5-ön, mind Xbox Series X-en 1800p felett van, a frame rate pedig a PlayStation 5-ön tűnik jobbnak (kb. 10 FPS-sel), ugyanis a PS5 kb. 55 FPS-en tartja magát, míg az Xbox Series X 45-ig mászik fel. A ray tracing (RT) mindkét konzolon kb. 5 FPS-t vesz el, és a PlayStation 5 továbbra is ~10 FPS-sel jár a riválisa előtt. A Performance mód RT nélkül mindkét konzolon stabil 60 FPS-t ad, RT-vel pedig a PlayStation 5 többnyire tartja a 60-at, míg az Xbox Series X akár 50 FPS alá is lemegy.

Csakhogy a Digital Foundry-nak dolgozó John Linneman szerint a VRR implementációja Xbox Series X-en jobb, így ha ilyet tudó kijelzőnk van, stabilabbnak tűnhet a Microsoft konzolja. PlayStation 5-ön a chromatic aberration hibás, így úgy tűnhet, hogy a Sony konzolján rondább a játék, így érdemes kikapcsolni ezt az opciót a beállításokban. Csakhogy a kezelhetőség az Xbox Series X-en rosszabb, állítja a Digital Foundry: nagyobb célzási holtzóna, illetve valamelyest input lag van a Microsoft konzolján.

Kiszivárgott a Resident Evil 4 Remake trófealistája is. Nehézségi szintenként eltérő trófeát kapunk a végigjátszáskor, de ha nehezebb szinten kezdünk, az alatta levőt is megkapjuk. Három fokozat van (Standard, Hardcore, Professional), így ha pl. Hardcore-on végigvisszük, a Standard trófea is meglesz. Standardon és Hardcore-on S+ fokozattal teljesítve a sztorit trófea vár ránk, így emiatt minimum három végigjátszás kell a platina trófeához. De lesz olyan is, amit nyolc óránál gyorsabb végigjátszásért kapunk, vagy ha nem használunk gyógyító tárgyakat, nem beszélünk az árussal, és ha csak kést és pisztolyt használunk. Meg kell dolgozni tehát a platináért…

A Resident Evil 4 Remake március 24-én jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steamen) és PlayStation 4-re.

Forrás: WCCFTech, PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu