System Shock remake: újabb szomorú hírt kaptak a rajongók!

A System Shock remake nem készül el a márciusi megjelenési dátumra: tovább csúszik PC-n. Ráadásul konzolos megjelenési dátumról egyelőre szó sincs.

 

 

A Nightdive Studios, a közelgő System Shock remake mögött álló csapat bejelentette, hogy a játék nem éri el a korábban beígért 2023 márciusi megjelenési ablakot. A remake-nek pokoli fejlesztési ciklusa volt. A mostani két hónapos késés a legújabb csalódás a klasszikus cyberpunk cím rajongóinak.

A remake fejlesztését eredetileg 2015-ben jelentették be, majd a csapat 2018-ban közölte, hogy a játék fejlesztését a nulláról kell újraindítani.

Egy hosszas KickStarter-kampányt követően a System Shock remake várhatóan valamikor 2020-ban készült volna el. Miután ezt a célt nem sikerült teljesíteni, egy 2021 végi előzetes megjelenési ablakot jelentettek be. A játékot aztán 2022-re, majd 2023 márciusára tolták.

Most újabb két hónapos csúszás érte a projektet. A Nightdive Studios bejelentette, hogy a játék mostantól 2023. május 30-án jelenik meg PC-re. A közlemény külön hangsúlyozza a PC-s megjelenést. Ennek oka, hogy a remake konzolos változatai várhatóan csak az év későbbi szakaszában jelennek meg.

A Nightdive Studios azt ígérte, hogy a remake rengeteg újdonsággal érkezik majd. A játék korábban bejelentett új elemei között szerepelnek vadonatúj ellenségtípusok. Emellett friss hangeffektek, új hackerrendszer, frissített nagyfelbontású látványvilág, frissített irányítási séma, frissített felhasználói felület és egy új feldarabolási mechanika, amely kétségkívül jól jön majd az ellenségek elintézésekor. Kétségtelen, hogy a csapatnak rengeteg időbe telt, amíg ezeket az új mechanikákat megvalósította és tökéletesítette. A stúdió egy 2022 elején megjelent Kickstarter-frissítésen keresztül kijelentette, hogy a játék az elejétől a végéig játszható volt.

Az elmúlt években több évtizedekkel ezelőtti játék kritikailag és kereskedelmileg is sikeres remake-je jelent meg: a Capcom közelgő Resident Evil 4 remake-jét mind az eredeti RE4 játék rajongói, mind a kortárs Resident Evil címek rajongói nagy várakozással tekintik.

Emellett az EA az év elején kiadta a Dead Space remake-jét, amelyet szinte általános elismerés övezett. A megjelenés óta sokan kíváncsiak arra, hogy az EA folytatja-e a Dead Space-sorozat további epizódjainak adaptálását.

A Nightdive Studios kétségtelenül reméli, hogy a System Shock remake hasonlóan pozitív fogadtatásban részesül. Könnyen lehet, hogy a stúdió a jövőben a System Shock 2 remake-jét is elkészíti. Lehetséges azonban, hogy az egész iparágtól kapott kritikai elismerés ellenére nem tudnak tovább dolgozni egyetlen System Shock-címen sem. Ez annak köszönhető, hogy a kínai Tencent konglomerátum tavaly megszerezte a régóta szunnyadó System Shock 3 fejlesztési jogait.

Forrás: Nightdive Studios

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu