The Last of Us: a játék egy kedves easter egg-je is bekerült a sorozat fináléjába

MOZI HÍREK – A The Last of Us videójáték egyik dizájnere elárulta, hogy a felesége előtt tisztelgő easter egg bekerült a tévés adaptáció 9. epizódjába. VIGYÁZAT, a cikk spoilereket tartalmaz!

 

 

A The Last of Us című, kritikusok által elismert videójáték alkotója egy megható tisztelgést épített be a felesége előtt a játék történetébe. Most, miután szemtanúja volt, hogy ez a televíziós adaptációban is megmaradt, mélyen megérintette a dolog.

Az évad során a The Last of Us játék elkötelezett rajongói aprólékosan elemezték az HBO-sorozat minden egyes jelenetét, akcióját és cselekményét, rejtett utalásokat és húsvéti tojásokat keresve.

A finálé nem okozott csalódást, számos easter egget szállított. Köztük azt, amely egy elhagyatott focipályán található zsiráftoronyban található.

Ez a húsvéti tojás különösen fontos Peter Fieldnek, a The Last of Us játék pályatervezőjének. Egy tweetben elárulta, megdöbbent attól, hogy egy általa készített húsvéti tojás bekerült az élőszereplős adaptáció fináléjába. Apró részletnek tűnhet, a húsvéti tojás különleges helyet foglal el a szívében. Ugyanis a baseballpálya nevét a felesége előtt tisztelegve adta. A tábla elhelyezéséért és a vizuális effektekért felelős művész azonban megosztotta, hogy az egész csupán a véletlen műve volt.

A tweetet nagy lelkesedéssel fogadták a rajongók, akik retweetelték, kommentelték, és megosztották saját felfedezéseiket az epizód húsvéti tojásairól.

Látszólag jelentéktelen megjelenése ellenére ez a húsvéti tojás emlékeztetőül szolgál arra a szeretetre és gondosságra, amely mind az eredeti játék, mind a The Last of Us tévésorozat megalkotásába beletartozott.

Egy másik húsvéti tojás, amely jelentős figyelmet kapott az interneten, a „dobd le azt a létrát” jelenet volt. A játék során Joel többször is felemelte Ellie-t, hogy az leejthessen egy létrát. Ez a bizonyos jelenet pontosan úgy szerepel, mint a játékban. Ellie izgatott, amikor eléri a párkányt, és majdnem eltalálja Joelt, amikor ledobja a létrát.

Összességében a finálé a sorozat eddigi legerősebb és legmegosztóbb epizódja. A zárójelenet után sokan vitatták, hogy Joel tettei valóban jogosak voltak-e. Joel, hogy biztosítsa Ellie túlélését, ámokfutásba kezd. A rajongókat megosztja a kérdés, hogy megérte-e kockáztatni az egész emberiség fennmaradását egyetlen lány megmentéséért.

Forrás: Collider, Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu