További tízezer embert küld el a Meta „a hatékonyság érdekében”!

TECH HÍREK – A leépítések újabb fordulója mellett ötezer, eddig nyitott állásajánlatot szüntetett meg Mark Zuckerberg cége.

 

Négy hónapja adtunk arról hírt, hogy több mint 11 ezer embert tett utcára a Meta. Akkor a vezető, Mark Zuckerberg a pandémiából kiinduló pénzforgalom növekedésével kapcsolatos téves előrejelzések, továbbá „a makrogazdasági visszaesés, a megnövekedett verseny és a hirdetések jelvesztése” miatt kellett ehhez folyamodnia. 2022 harmadik negyedévében 27,7 milliárd dollár pénzforgalmat generált a Meta, amiből a nettó profit 4,3 milliárd volt. Most pedig „az új gazdasági realitás” (nagyobb kamatlábak, a geopolitikai stabilitás hiánya, nagyobb szabályzás) miatt döntött úgy, hogy még több embert rúg ki a cégtől.

Zuckerberg az egészet „a hatékonyság éveként” próbálja eladni, és már vannak „szerkezetátalakítási tervek, amelyek a szervezeteik leépítésére, az alacsonyabb prioritású projektek törlésére és a felvételi arányok csökkentésére összpontosítanak”. A fejvadászok csapata ma, a technológiai emberek áprilisban, az üzleti osztályokon dolgozók pedig májusban esnek át a ritkításon. Idézzünk egyet a bejelentő posztjából, amit természetesen a Facebookon tett közzé:

„Ez kemény lesz, és ezt nem lehet nem megtenni. Búcsút kell vennünk tehetséges és szenvedélyes kollégáinktól, akik részesei voltak a sikerünknek. A küldetésünknek szentelték magukat, és én személy szerint hálás vagyok minden erőfeszítésükért. Ugyanúgy támogatni fogjuk az embereket, mint eddig, és mindenkit a megérdemelt hálával fogunk kezelni. Fontos, hogy minden csoportnak karcsúbbá és hatékonyabbá kell válnia, hogy technológiai csoportjaink a lehető legkarcsúbbak és leghatékonyabbak lehessenek. Gondoskodni fogunk arról, hogy továbbra is eleget tegyünk minden kritikus és jogi kötelezettségünknek, miközben megtaláljuk a hatékonyabb működés módjait. Lehetőségünk van arra, hogy bátrabbak legyünk, és olyan döntéseket hozzunk, amelyeket más vállalatok nem, ezért olyan pénzügyi tervet állítottunk össze, amely lehetővé teszi számunkra, hogy nagy összegeket fektessünk be a jövőbe, miközben fenntartható eredményeket is elérünk, amíg minden csoportot hatékonyabban működtetünk. Az általunk végrehajtott változtatások lehetővé teszik számunkra, hogy teljesítsük ezt a pénzügyi tervet.”

A cég áramvonalasításának része a menedzsmentrétegek megszüntetése, illetve a „duplikatív vagy alacsonyabb prioritású projektek törlése” is. Zuckerbergnek a technológia lenne a prioritás a Metában, emiatt fognak „visszatérni a mérnökök és más szerepkörök optimálisabb arányához.” Annyira a hatékonyságba állt bele, hogy a posztban hússzor említetta valamilyen formátumban. Nem tudunk nagyon hinni benne.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu