A Steam Deck legjobb játékai 2023-ban: ezeket ne hagyd ki!

A Valve hordozható PC-je rengeteg izgalmas és változatos címet kínál a játékosoknak. Összegyűjtöttük a legjobbakat, amelyeket mindenképpen érdemes kipróbálni a Steam Deck-en.

 

A Steam Deck a PC-játékok új dimenzióját nyitja meg a játékosok számára. A Valve által fejlesztett kézi konzol lehetővé teszi, hogy bárhol élvezhessük a kedvenc játékainkat, akár útközben is. A Steam Deck három változatban érhető el, amelyek mindegyike AMD RDNA2 architektúrán alapuló hardvert és egy új SteamOS-t használ, amely kompatibilis a Windows-os játékokkal. A termék nagy sikert aratott a piacán, és egyre könnyebb beszerezni egy ilyen eszközt.

A Steam Deck-en futó játékok minőségét a Valve folyamatosan ellenőrzi és tanúsítja. Azok a címek, amelyek megkapják a cég pecsétjét, minden szempontból megfelelnek a hordozható rendszer követelményeinek. Nézzük meg tehát, hogy melyek a legjobb játékok a Steam Deck-re.

 

Hogwarts Legacy

 

Megjelenési dátum: 2023. február 10. Fejlesztő stúdió: Avalanche Software Műfaj: Akció-kaland, nyílt világ Steam link: Hogwarts Legacy

A Hogwarts Legacy talán az év legnépszerűbb játéka eddig. A Harry Potter univerzumában játszódó cím mintegy száz évvel az eredeti könyvek és filmek eseményei előtt játszódik, így egy egyedi történetet követhetünk nyomon a varázsvilágban. Az Avalanche projektje egy gazdag és részletes nyílt világot kelt életre, amely akkor ragyog igazán, amikor egyszerűen csak léteznünk engedi abban az elbűvölő környezetben.

Bár már bejelentették egy Nintendo Switch portot is, de pillanatnyilag az egyetlen módja annak, hogy útközben játszhassunk a Hogwarts Legacy-vel, ha rendelkezünk egy Steam Deck-kel (vagy technikailag egy laptop-pal). Egykor ezek az ilyen típusú projektek otthoni konzolokon vagy számítógépeken maradtak volna csupán elérhetőknek, de a Valve hordozható rendszere lerombolta azt az akadályt, ami elválasztotta ezeket a játékpiac oldalait.

 

Hi-Fi Rush

 

Megjelenési dátum: 2023. január 25. Fejlesztő stúdió: Tango Gameworks Műfaj: Hack and slash, ritmus Steam link: Hi-Fi Rush

A Hi-Fi Rush teljesen váratlanul robbant be. A Tango Gameworks játékát ugyanazon a napon jelentették be és adták ki, amikor elérhetővé vált az Xbox Game Pass-ban is. Ráadásul már eleve Steam Deck tan

Ráadásul már eleve Steam Deck tanúsított a hack and slash cím, így a hordozható rendszer tulajdonosai azonnal beleugorhatnak ebbe a projektbe. A Hi-Fi Rush lenyűgöző vizuális dizájnnal és remek zenével rendelkezik, egy igazi érzéki élvezet. Természetesen a magas minőség nem sokat érne, ha a játékmenet nem lenne megfelelő színvonalú, amit a Tango jól tud. A Hi-Fi Rush jutalmazza azokat a játékosokat, akik összhangba hozzák mozgásukat az ütemmel, és ez nem csak a harcban ad előnyt. Még a felfedezéshez kapcsolódó akciók is használnak ebből a szinergiából.

 

Persona 5 Royal

 

Megjelenési dátum: 2022. október 21. Fejlesztő stúdió: Atlus Műfaj: Körökre osztott JRPG, társasági szimulátor Steam link: Persona 5 Royal

Egyszer volt, hol nem volt, egy PlayStation konzolra volt szükségünk ahhoz, hogy élvezhessük egy fő Persona epizód élményét, de ez már nincs így. A legújabb körökre osztott rész az Atlus franchise-ából most már elérhető Nintendo Switch-en, Xbox-on és PC-n is, ami azt is jelenti, hogy a Persona 5 Royal játszható a Steam Deck-en.

A Steam Deck-en futó Persona 5 Royal kiváló, a legtöbb esetben stabilan 60 FPS-sel fut a grafikai beállítások maximumon. A körökre osztott élet-szimulátor JRPG-k, mint például a Persona, mindig is remek választásnak bizonyultak a hordozható rendszerekre, hiszen lehetőséget adnak arra, hogy saját tempónkban haladjunk a történetben és az oldalmissziókban.

 

Red Dead Redemption 2

 

Megjelenési dátum: 2018. október 26. Fejlesztő stúdió: Rockstar Games Műfaj: Akció-kaland, nyílt világ Steam link: Red Dead Redemption 2

A Red Dead Redemption 2 egy óriási játék több szempontból is, és a Steam Deck talán az egyetlen hordozható rendszer, amely képes befogadni ezt az élményt. A Rockstar Games legjobb alkotása talán ez a játék, amelynek minőségi történetmesélése és lenyűgöző grafikája kevés más játékban található meg. A játék kihasználta az előző generációs konzolok képességeit, és a Red Dead Online folyamatos sikere mutatja, hogy mennyire jól működnek a mechanikái. A PC-s térben is virágzik a Rockstar legújabb nagy dobása, amely zökkenőmentesen fut a Valve új hordozható eszközén, a Steam Deck-en.

Sok játékos álma volt, hogy egy ilyen kiterjedt élményt magukkal vihessenek bárhol, különösen miután négy évvel ezelőtt még otthoni konzolokon ámultunk el rajta. Ez egy technikai bravúr, és olyan, amely valószínűleg nem fog megtörténni a hasonló hordozható Nintendo Switch-en, így a rajongóknak be kell érniük a Red Dead Redemption 2 élvezetével otthonról – vagy a Steam Deck-ről.

A teljes lista:

  • Hogwarts Legacy
  • Vampire Survivors
  • The Witcher 3: Wild Hunt
  • Elden Ring
  • Hades
  • Persona 5 Royal
  • Cyberpunk 2077
  • Red Dead Redemption 2
  • Marvel’s Spider-Man Remastered
  • Cult of the Lamb

Ez a top 10 legtöbbet játszott Steam Deck játék lista nem kell, hogy meglepjen senkit, hiszen minden játék hatalmas sikert aratott. A Hogwarts Legacy az év eddigi legjobban eladott új játéka, és lehetséges, hogy az év végén is az marad. A Vampire Survivors egy virális indie szenzáció, míg az Elden Ring továbbra is vadul népszerű. A Cyberpunk 2077 talán meglepő lehet néhányaknak, tekintve a játék gyenge rajtját, de a CD Projekt Red több frissítést is kiadott, hogy javítson a nyílt világú játékán, és az Edgerunners anime sorozat sikere is segített feléleszteni az érdeklődést a játék iránt.

Érdemes megjegyezni, hogy ezek közül minden játék Steam Deck tanúsított, kivéve egyet. A Red Dead Redemption 2 még nem Steam Deck tanúsított ezen a pillanaton írásomkor, ami azt jelenti, hogy a játékosok találkozhatnak némi teljesítménybeli akadozással, amikor megpróbálják játszani a nyílt világú epikus játékot az eszközön. Mivel a Red Dead Redemption 2 az egyik legtöbbet játszott Steam Deck játék volt a hordozható rendszer tavalyi megjelenése óta, talán megérné optimalizálni a játékot és megszerezni a jóváhagyást.

Forrás: Game Rant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu