The Witcher: bajban lehet a fejlesztés alatt álló multiplayer-játék?!

Habár a CDPR eddig viszonylag csendben volt a The Witcher multis játékkal kapcsolatban, egy nemrégiben megjelent frissítés utalhat a projekt lehetséges irányváltására.

 

 

Egy friss jelentés szerint a CD Projekt Red The Witcher-re épülő többjátékos játéka máris jelentős változásokon mehetett keresztül. A Project Sirius néven ismert többjátékos címet a CDPR 2022 októberében jelentette be.

Az első játék debütálása óta a The Witcher hatalmas népszerűségre tett szert az évek során, amit leginkább a 3. rész és a Netflix-sorozat vonzereje táplált.

A CDPR a befektetőknek készített jelentésében megemlíti, hogy értékvesztést számol el a The Molasses Flood Project Siriusra. A vállalat a Witcher többjátékos játék „új keretrendszerének” kialakításán dolgozik. A vállalat továbbá azt állítja, hogy a projekt 2022 folyamán már 33,4 millió zlotyt (7,61 millió USD) emésztett fel. 2023 első néhány hónapjában pedig további 9,5 millió zlotyt (2,16 millió USD) tett ki.

Arról nem árultak el konkrétumokat, hogy ez mit jelent. Ám a jelentés szerint a Project Sirius a pénzügyi aggályok miatt lehet, hogy elveti a jelenlegi formáját, és új multiplayer megközelítést keres. Természetesen érdemes megjegyezni, hogy a játék többjátékos komponense az egyjátékos kampány mellett érkezik. Így valószínű, hogy az átdolgozás mindkét elemet magában foglalja majd. Lehetséges, hogy a hangsúly még inkább a többjátékos rész felé tolódhat.

Ez az irányváltás alig néhány hónappal azután következik, hogy a CDPR egy álláshirdetésen keresztül utalt a Project Sirius lehetséges többjátékos kooperatív és PvE funkciójára. Egy Senior Multiplayer Designer álláshirdetése szolgáltatott némi infóval.

Akárhogy is, még eltart egy darabig, amíg a CDPR hivatalosan is tájékoztatja a rajongókat arról, hogy mire számíthatnak a többjátékos élménytől.

Nem titok, hogy a vállalat az évek során az IP-jeivel az élőszereplős területet vizsgálta. Korábban a sokat emlegetett Cyberpunk 2077-nek eredetileg többjátékos módot szántak. Azonban a stúdió végül elvetette az ötletet. Érdekes lesz látni, hogy a cég hogyan navigál majd a térben.

Forrás: CD Projekt

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu