Xbox Game Pass: hihetetlen, de újabb day one-megjelenést harangoztak be!

Újfent bejelentettek egy játékot, amely idén érkezik az Xbox Game Pass-ra, miután korábban más platformokon is tervezték a megjelenést.

 

 

A Venba bejelentette, hogy még idén megjelenik az Xbox Game Pass-on. Ez egyike a több olyan játéknak, amelyet már korábban más platformokra terveztek, de a megjelenés napjától elérhető lesz a Game Pass-előfizetők számára is.

Az Xbox Game Pass az elmúlt évek számos elismert indie játékának adott otthont: a Tunic, a Vampire Survivors és a Hollow Knight a PC Game Passon jelenleg elérhető legjobb játékok közé tartozik.

A 2022 novemberi Indie World prezentáció egyik fénypontja a Venba volt. A fejlesztő Visai Games narratív főzős játéka, amelyről bejelentették, hogy Switchre és PC-re is megjelenik. A Venba Twitter-fiókjának mai új bejelentése szerint a játék most tavasszal PS5-re, Xbox One-ra és Xbox Series X/S-re érkezik. Emellett a Venba az Xbox Game Passon is megjelenik, csatlakozva a szolgáltatás egyre bővülő indie-játékok listájához.

A Venba az 1980-as évek Kanadájában játszódik, és a játékosok a címszereplő Venba, egy indiai anya szerepébe bújnak. Ő családjával együtt vándorolt be az országba. A főzés a Venba játékban a kalandjátékok rejtvényeihez hasonlóan zajlik. A játékosoknak meghatározott sorrendben kell követniük a recepteket. Ám a játékban az autentikus indiai konyha és a család és az ételek köré épülő történet is szerepet kap. Az olyan játékok, mint a The Legend of Zelda: Breath of the Wild és a Stardew Valley a főzést a kézművességhez hasonló mechanikaként tartalmazzák. Azonban a Venba inkább az olyan magával ragadóbb főzős játékokkal áll összhangban, amelyekben a főzés az elsődleges játékmechanika. Ilyenek például az Overcooked és az Epic Chef.

Az elmúlt évek legjelentősebb és legbefolyásosabb indie-játékai közé tartoznak azok, amelyek a játéktervezés régebbi, ma már nem annyira elterjedt stílusaira játszanak.

Ezt láthatjuk a Tunic esetében, amelyet következetesen a The Legend of Zelda-játékokhoz hasonlítanak, mint például az A Link to the Past, de sok saját, eredeti ötlettel rendelkezik. A Venbát hasonlóképpen a klasszikus kalandjátékok, mint a King’s Quest és a Monkey Island sorozat ihlették. Ám egy olyan kulináris és kulturális csavarral rendelkezik, amely különlegessé teszi. A Venba megjelenése idén tavasszal várható. Így az Xbox Game Pass-szal rendelkező játékosoknak már nem kell sokat várniuk, hogy megnézzék, mit hoz a játék.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu