Dwayne Johnson hibája lenne, hogy ilyen csúfos bukás a Shazam 2?!

MOZI HÍREK – Magas rangú iparági bennfentesek Dwayne Johnson-t okolják a DC-féle Shazam! Az istenek haragja és a Black Adam című filmek közelmúltbeli gyenge teljesítményéért.

 

 

Dwayne Johnson a Black Adam megjelenése óta külön utakon jár a DC-től és a Warner Bros. Discovery-től. Ám ez nem akadályozta meg a színész kritikusait abban, hogy őt hibáztassák a Shazam! Az istenek haragja csúfos leszereplése miatt.

Annak ellenére, hogy a spekulációk szerint Johnson DC-filmje veszteséges kellett volna legyen a Warner Bros. Discovery számára, a Black Adam talán nyereséget termelt.

Ez azonban vitatott marad, ha figyelembe vesszük a költségeket, a marketinget és azt, hogy a stúdió mennyit kapott a film bevételéből. Ennek ellenére az új információk szerint a Shazam 2 talán jobban teljesített volna, ha Johnson nem vétózza meg a film terveit.

A The Wrap számolt be azokról a bennfentes állításokról, amelyek szerint Johnson túl sok volt a Warner Bros.-nak. Egyesek szerint ő a hibás a Shazam! Az istenek haragja bukásáért a kasszáknál. A beszámolók szerint a színész „megvétózta azokat az ötleteket, amelyek szerint Zachary Levi Shazam cameóját láthattuk volna a Black Adam post-credit jelenetében”. Bár a jelenet összekötötte volna a Black Adam-ot és a Shazam 2-t, Johnson állítólag nem akarta, hogy más hős tűnjön fel, mint Superman. „Magas rangú hollywoodi bennfentesek” szerint Johnson azt is elutasította, hogy a Justice Society of America megjelenjen a Shazam 2 utójelenetében. Így Safran kénytelen volt alacsonyabb szintű Peacemaker karakterekhez folyamodni. Ez közvetlenül azután történt, hogy David Sandberg, a Shazam 2 rendezője elmondta, hogy Safran úgy döntött, hogy a Peacemaker karakterek szerepeljenek a Shazam 2-ben. Miután a más karakterek megjelenésére vonatkozó terv „az utolsó pillanatban” szétesett.

Ezeknek a bennfentes állításoknak az időzítése is érdekes. Különösen akkor, ha James Gunn és Peter Safran el akarta hárítani a felelősségüket abban, hogy a Shazam folytatás kudarcnak bizonyult. Még akkor is, ha az ő részvételük korlátozott volt, tekintve, hogy a filmet azelőtt fejlesztették és forgatták le, mielőtt kinevezték őket a DC Studios társ-vezérigazgatóinak. Ugyanakkor a hírek szerint Johnson mögött bizonyos vezetőknek kellett állniuk a Black Adam Henry Cavill Superman-kameójához. Így nehéz elképzelni, hogy a színésznek akkora hatalma lett volna, hogy ő irányíthassa, milyen karakterek tűnjenek fel más DC-filmekben.

Ettől függetlenül, ha a bennfentesek igazat mondanak, a színész hibáztatása tipikus példája a „toxic leadership” jelenségének a Warner Bros. Discovery esetében, különösen akkor, amikor a szennyesét nyilvánosan kiteregették.

A stúdió korábbi vezetője, Walter Hamada örömmel ment bele Johnson kampányába. Támogatta, hogy a DC univerzumot maga köré összpontosítsa, amíg ez a vállalatnak hasznára vált. Most Johnson már nincs a Warner Bros. kötelékében. Függetlenül a színész állítólagos tetteitől, számos más oka is van annak, hogy a Shazam! Az istenek haragja nem teljesített jól. Többek között James Gunn bejelentése a DC-sorozatról a közelgő DCEU-filmek közepette. A minimális marketing és a kevésbé jó kritikák sem sokat segítettek, nyilván.

Forrás: The Wrap

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu