Korai hozzáférésben elindult a Google Bard, de várólistás!

TECH HÍREK – A Google korai hozzáféréses rajttal útnak indította az OpenAI ChatGPT-jének riválisaként kezelt Bardot.

 

A Google egy blogposztban közölte, hogy a Bard kipróbálható, de korlátozott formában. Nem érhető el kapásból mindenkinek, ugyanis a Google egy várólistát hozott létre, és ezt megelőzőleg regisztrálni is kell. A techcég szerint a technológiával nem kívánják nyugdíjazni a Google keresőmotorját, hanem csak ennek kiegészítőjeként fogjuk majd látni a kereséseink során, ha valami egyszerű dolog iránt érdeklődünk.

A felhasználók leírhatnak parancsokat, amikre a mesterséges intelligencia reagálni fog, és a Google szerint kérdésekre kaphatunk választ, ötleket hallhatunk, felvázolhat nekünk a technológia pár dolgot, és az összetettebb témák kapcsán egyszerű, értelmezhető választ kapunk. Ez majdnem egy az egyben megegyezik azzal, amit az Nvidia által erősen meghajtott (és a Microsoft áltla anyagilag megtámogatott) ChatGPT kínál a felhasználóknak.

A Google Bard nem mindig fog helyes válasszal rendelkezni. A cég „védőkorlátokat” implementált, hogy ne legyen túlzottan elterjedt, ha hiba merülne fel. Emiatt a mesterséges intelligencia többi válaszát is láthatjuk, ha a „további vázlatok megtekintése” (view other drafts) gombra klikkelünk. A technológia új választ generál, ha ugyanazt a kérdést kapja, ám három választ is fel fog tüntetni, hogy ne kelljen még egyszer ugyanazt megkérdezni. A keresőmotor le nem cserélését annyira komolyan veszi a Google, hogy a megfelelő válasz érdekében egy „Google it” gombbal kereshetünk hagyományosan is.

A Google szerint a Bard nem nagyon lesz képes párbeszédekre, viszont a felhasználóknak lehetőségük lesz a válaszokat értékelni, illetve jelenteni, ha nem biztonságos, vagy offenzív reakció érkezne. A technológia jelenleg csak az Egyesült Államokbna és az Egyesült Királyságban érhető el angol nyelven. Itt lehet jelentkezni, ha a Google végül elkezdi máshol is tesztelni. Annyit azért nyugodtan mondhatunk, hogy bár errefelé egy évvel a Stadia rajtja után már lehetett a felhőből játszani, itt a magyar nyelv miatt nem kizárt, hogy 2024 előtt nem látjuk működésben magyarosítva a Bardot.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu