Redfall: lehetséges, hogy a single-player módhoz mégsem kell majd online kapcsolat?! [VIDEO]

Az Arkane igyekszik elmagyarázni, miért vezetnék be a mindig online követelményt a Redfall esetében.

 

 

A Redfall lehet, hogy elhagyja a mindig online követelményt az egyjátékos módban. Harvey Smith játékigazgató az Eurogamernek elmondta, hogy a fejlesztő Arkane „aktívan dolgozik” a követelmény elhagyásán, de egyelőre semmi sincs megerősítve. Smith kifejtette, hogy sokan olyan helyen élnek, és olyan körülmények között, ahol nem tudják garantálni az állandó és stabil internetkapcsolatot.

„Vannak olyan emberek, akik olyan helyeken élnek, ahol kimaradások vannak, vagy szar a szélessávú kapcsolatuk, vagy a családtagjaikkal versenyeznek, mert az anyukájuk filmet streamel, vagy a bátyjuk egy másik eszközön. Úgyhogy szerintem ez jogos kritika” – mondta Smith.

A fejlesztő megerősítette, hogy az Arkane már elkezdett dolgozni azon, hogy „a jövőben foglalkozzon ezzel”. Ám hogy a mindig online követelményt valaha is végleg elhagyják-e, az még nem derül ki.

„Meg kell tennünk néhány dolgot, például titkosítanunk kell a mentett játékokat, és egy csomó UI-munkát kell végeznünk, hogy támogassuk ezt. Szóval vizsgáljuk – nem szabadna bármit is ígérnem -, de vizsgáljuk és aktívan dolgozunk azon, hogy ezt a jövőben megoldjuk” – mondta Smith.

Ha az Arkane végül mégis elhagyja a mindig online követelményt az egyjátékos módra vonatkozóan, hogy ez a májusi megjelenéskor megtörténik-e, azt még nem tudni.

De miért is volt egyáltalán szükség a mindig online követelményre?

Ez a játékosok adatainak rögzítéséről szólt, hogy segítsen a játék jobbá tételében, nem pedig valami „alattomos” dologról, mondta Smith.

„Ez lehetővé teszi számunkra, hogy hozzáférhetőségi dolgokat csináljunk” – mondta Smith. „Lehetővé teszi számunkra a telemetriát, például, ha mindenki leesik a létráról és meghal, szent szar, ez megjelenik. Így aztán mehetünk és finomíthatunk a létrák kódján. Vannak olyan okok, amiért ezt tesszük, és nem alattomos.”

A Redfall többjátékos módjához természetesen internetkapcsolat szükséges. Egy másik nagyszabású készülő játék, a Suicide Squad: Kill the Justice League, szintén állandó internetkapcsolatot igényel majd.

Forrás: Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu