Rabbit Hole – Kiefer Sutherland újra világmegmentő üzemmódba kapcsol

SOROZATKRITIKA – Kiefer Sutherland neve összeforrt a 24 című kultikus sorozattal, amelyben Jack Bauer ügynökként mentette meg a világot többször is. Most egy másik kémsorozatban láthatjuk viszont, a Rabbit Hole-ban, amelyben egy magánkémként dolgozó férfi kerül bajba egy titokzatos hatalommal szemben. A sorozat március 26-án debütál a Paramount+ streaming szolgáltatón. A Paramount+ új sorozata egy pörgős és izgalmas akcióthriller, amelyben a demokrácia sorsa forog kockán. Mi a screener verziót néztük meg, amit a Skyshowtime-tól kaptunk.

 

 

A Rabbit Hole-t John Requa és Glenn Ficarra készítették, akik korábban olyan filmeket írtak és rendeztek, mint az Őrült, dilis, szerelem vagy a Whiskey Tango Foxtrot. A sorozat főhőse John Weir (Kiefer Sutherland), aki vállalati kémkedéssel foglalkozik. Weir mesterien tud hazudni és álcázni magát, de egy nap rájön, hogy valaki rá akarja kenni egy gyilkosságot. Ahogy próbálja tisztázni magát, egyre mélyebbre merül egy nyúl üregében, ahol egy rejtélyes erő irányítja a világ eseményeit. Weirnek nem csak saját életét kell megvédenie, hanem a demokráciáét is.

 

MOZI HÍREK - Megkezdődött a Paramount+ vadonatúj sorozatának forgatása, amelynek főszereplője Kiefer Sutherland, aki a megtévesztés gyilkossággal vádolt mesterét alakítja...

 

Kiefer Sutherland: A visszatérő

 

A Rabbit Hole legnagyobb vonzereje kétségkívül Kiefer Sutherland játéka. A színész tökéletesen hozza a kemény és ravasz kém karakterét, akinek mégis van lelkiismerete és humorérzéke. Sutherland jól érvényesül az akciójelenetekben, de megmutatja Weir belső konfliktusait és érzéseit is, amikor például találkozik régi szerelmével vagy küzd az alkoholizmusával.

Sutherland visszatérése a kémtörténetek világába nagy öröm a rajongóknak, akik már hiányolták őt a képernyőről. A 24 sztárja mellett más ismert arcok is feltűnnek a sorozatban, mint például Charles Dance (Trónok harca), Jason Butler Harner (Ozark) vagy Meta Golding (Az éhezők viadala). Ők mind jól alakítják a saját szerepüket, legyen az barát vagy ellenség, mentor vagy tanítvány, áldozat vagy elkövető. A sorozatban nincs fekete-fehér megosztás, mindenki árnyalt és hiteles.

 

 

A történet: igencsak elágazó ez a nyúlüreg!

 

A Rabbit Hole története nem egy egyszerű krimi vagy akciófilm. Egy olyan világot tár elénk, ahol minden összefügg mindennel, és ahol a politika, a gazdaság, a tudomány és a média titkos szálakon mozgatja az eseményeket. Nem csak Weir küzdelmeit élhetjük át, hanem azokét is, akik segítik vagy akadályozzák őt. A sorozat sosem unalmas, hiszen mindig tartogat valami fordulatot vagy meglepetést, ami felkorbácsolja az izgalmat és a kíváncsiságot. Nem riad vissza attól sem, hogy olyan aktuális és érzékeny témákba vágjon bele, mint például a klímaváltozás, a mesterséges intelligencia vagy a biológiai fegyverek. Nem adja könnyen a válaszokat sem, hanem arra sarkallja a nézőt, hogy gondolkodjon el a világ működéséről és saját döntéseiről.

Emellett a Rabbit Hole nem csak a történetével és a színészeivel ejti rabul a nézőket, hanem látványos és dinamikus akciójeleneteivel is, illetve a képi világa modern és stílusos, amely jól illik a kémtörténetek hangulatához. Használja a speciális effekteket is, de nem túlzásba viszi őket és zenei aláfestése is remekül passzol a történethez és az érzelmekhez. Egy igényes és minőségi thriller, amely nem spórol a látvánnyal és az akcióval.

 

 

Néha elveszünk A nyúl üregében

 

A Rabbit Hole nem tökéletes sorozat. Az egyik problémája az lehet, hogy túlságosan hasonlít Sutherland korábbi munkájához, a 24-hez. Bár ez nem feltétlenül rossz dolog, hiszen sok rajongó örülhet annak, hogy újra láthatja Sutherlandet akcióban, de másoknak hiányozhat az eredetiség vagy az újdonság. A Rabbit Hole nem igazán próbál újat mutatni vagy elgondolkodtatni a nézőt a kémtörténetek műfaján belül.

A másik problémája pedig az lehet, hogy néha túlzásba esik a bonyolultságával és zavarosságával. Rengeteg szereplő és szál van a sorozatban, amelyek nem mindig kapnak elég figyelmet vagy magyarázatot. Sok rejtély és titok van a történetben, amelyek nem mindig oldódnak fel kielégítően vagy logikusan. Sok fordulat és meglepetés van a cselekményben, amelyek néha erőltetettnek vagy hiteltelennek hatnak. Néha nehéz követni a történéseket vagy megérteni a motivációkat.

 

 

A nyúl üregében nem minden arany, ami fénylik

 

Összességében elmondható, hogy a Rabbit Hole egy jó sorozat, amely sok téren megállja a helyét. Izgalmas és fordulatos történetet mesél el egy magánkémként dolgozó férfiról, akinek szembe kell szállnia egy titokzatos hatalommal. Remek színészek játszanak benne, akik hitelesen alakítják karaktereiket. Lenyűgöző a látványa is, amely jól mutatja be a különböző helyszíneket és az akciójeleneteket. Nem csak szórakoztatja a nézőt, hanem elgondolkodtatja is olyan fontos kérdésekről, mint például a demokrácia vagy az etika.

Azonban nem nélkülözi a hibákat sem. Néha túlságosan hasonlít Sutherland korábbi munkájához, a 24-hez, és nem igazán próbál újat mutatni a műfajon belül. Időnként túlzásba esik a bonyolultságával és zavarosságával is, és nem mindig ad kielégítő vagy logikus válaszokat a felvetett rejtélyekre és titkokra. A Rabbit Hole egy jó sorozat, de nem egy zseniális vagy forradalmi alkotás.

-BadSector-

Rabbit Hole

Rendezés - 8.2
Színészek - 8.2
Történet - 7.8
Látvány/zene/hangok/akció - 8.2
Hangulat - 8.4

8.2

KIVÁLÓ

A Rabbit Hole egy pörgős akcióthriller, amelyben a 24-es Kiefer Sutherland egy magánkémként merül alá a világ rejtett hatalmi játszmáiban. A sorozat sztárokat és látványos akciót ígér, de néha elveszítjük a fonalat a sok fordulat és titok között. A sorozat egy jó kikapcsolódás, de nem egy mestermű.

User Rating: 4.61 ( 1 votes)

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu