Resident Evil 4 Remake: jobb teljesítmény itt, nagyobb átlagfelbontás ott [VIDEO]

Újabb összehasonlító videót kapott a Capcom új játéka, ami bár egy játékmóddal még nem rendelkezik, hamarosan megkapja azt.

 

Lent ElAnalistaDeBits új összehasonlító videója látható. Ebben e kurrens-gen konzolokat (PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S) és a PC-t veti össze egymással. A látvány még a PlayStation 4-en is amúgy kimagasló, ami az RE Engine erősségét mutatja (és így bízhatunk abban, hogy a Street Fighter 6 is hasonlóan szép lesz júniusban a Sony előző generációs konzolján, mivel az is ki fog jönni PS4-re).

A PC-seknek lehet a legnagyobb átlagfelbontása a kellően izmos konfigokon (de minél gyengébb gépen futtatjuk a játékot, a Denuvo és a Capcom DRM-je annyival többet ront a teljesítményen), míg PlayStation 5-ön és Xbox Series X-en a Performance Mode alatt dinamikus 4K mellett 60 FPS-t kínál. A teljesítményt tekintve a PlayStation 5 lépéselőnyben van az Xbox Series X-szel szemben, ám a Microsoft konzolján jobb az átlagfelbontás mint a Sony-én. A PS5-ön sokkal agresszívabb temporal reconstruction van, az Xbox Series X-en pedig az SSR (screen space reflection, tükröződés) jobb.

Az Xbox Series S-en a Resident Evil 4 Remake a Resolution Mode-ban 1440p-n limitálja a felbontást, és így a temporal reconstruction segítségével 40 FPS körüli frame rate-et tud, de Quality Mode-ban 1080p-n, hasonló megoldással 60 FPS-sel fut a játék. A Xbox Series S-en az animációk és a pályák geometriája valamelyest alacsonyabb részletességű a két másik konzolhoz képest. Furcsaság, hogy nincsen sugárkövetéses (ray tracing) kapcsoló az XSS-en, ám a Resolution Mode-ot választva néhány sugárkövetéses tükröződés mégis felbukkan. Beágyaztuk második videónak a Digital Foundry elemzését is.

A Capcom a Twitteren közölte, hogy tudomásuk van a PlayStation 5-ös verziót érintő hibáról, aminek jóvoltából villódzó fények vannak a Resident Evil 4 Remake-ben, ha bizonyos beállításokat alkalmazunk. Ez pedig az epilepsziára hajlamos játékosoknak okozhat kényelmetlen pillanatokat, de a japán kiadó már dolgozik a megoldáson, és egy frissítésben ezt a hibát ki fogja javítani. Ez korrekt, de azért az annyira nem, hogy a játék Mercenaries módja nem volt alapból ott Leon S. Kennedy európai kalandjaiban, hanem csak április hetedikén jön ingyenes DLC formájában. Addig is megoldás a hibára a játék elmentése, kilépés, a depth of field kikapcsolása és a motion blur aktiválása.

Azért ez is jobb mint a Resident Evil 3 Remake-re erőltetett plusz resident Evil: Resistance…

Forrás: WCCFTech, VGC

;

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu