Resident Evil 4 Remake: jobb teljesítmény itt, nagyobb átlagfelbontás ott [VIDEO]

Újabb összehasonlító videót kapott a Capcom új játéka, ami bár egy játékmóddal még nem rendelkezik, hamarosan megkapja azt.

 

Lent ElAnalistaDeBits új összehasonlító videója látható. Ebben e kurrens-gen konzolokat (PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S) és a PC-t veti össze egymással. A látvány még a PlayStation 4-en is amúgy kimagasló, ami az RE Engine erősségét mutatja (és így bízhatunk abban, hogy a Street Fighter 6 is hasonlóan szép lesz júniusban a Sony előző generációs konzolján, mivel az is ki fog jönni PS4-re).

A PC-seknek lehet a legnagyobb átlagfelbontása a kellően izmos konfigokon (de minél gyengébb gépen futtatjuk a játékot, a Denuvo és a Capcom DRM-je annyival többet ront a teljesítményen), míg PlayStation 5-ön és Xbox Series X-en a Performance Mode alatt dinamikus 4K mellett 60 FPS-t kínál. A teljesítményt tekintve a PlayStation 5 lépéselőnyben van az Xbox Series X-szel szemben, ám a Microsoft konzolján jobb az átlagfelbontás mint a Sony-én. A PS5-ön sokkal agresszívabb temporal reconstruction van, az Xbox Series X-en pedig az SSR (screen space reflection, tükröződés) jobb.

Az Xbox Series S-en a Resident Evil 4 Remake a Resolution Mode-ban 1440p-n limitálja a felbontást, és így a temporal reconstruction segítségével 40 FPS körüli frame rate-et tud, de Quality Mode-ban 1080p-n, hasonló megoldással 60 FPS-sel fut a játék. A Xbox Series S-en az animációk és a pályák geometriája valamelyest alacsonyabb részletességű a két másik konzolhoz képest. Furcsaság, hogy nincsen sugárkövetéses (ray tracing) kapcsoló az XSS-en, ám a Resolution Mode-ot választva néhány sugárkövetéses tükröződés mégis felbukkan. Beágyaztuk második videónak a Digital Foundry elemzését is.

A Capcom a Twitteren közölte, hogy tudomásuk van a PlayStation 5-ös verziót érintő hibáról, aminek jóvoltából villódzó fények vannak a Resident Evil 4 Remake-ben, ha bizonyos beállításokat alkalmazunk. Ez pedig az epilepsziára hajlamos játékosoknak okozhat kényelmetlen pillanatokat, de a japán kiadó már dolgozik a megoldáson, és egy frissítésben ezt a hibát ki fogja javítani. Ez korrekt, de azért az annyira nem, hogy a játék Mercenaries módja nem volt alapból ott Leon S. Kennedy európai kalandjaiban, hanem csak április hetedikén jön ingyenes DLC formájában. Addig is megoldás a hibára a játék elmentése, kilépés, a depth of field kikapcsolása és a motion blur aktiválása.

Azért ez is jobb mint a Resident Evil 3 Remake-re erőltetett plusz resident Evil: Resistance…

Forrás: WCCFTech, VGC

;

Spread the love
A mesterséges intelligenciák okosak. Hatalmas mennyiségű adatot tárolnak és dolgoznak fel egy szempillantás alatt, azonnal lefordítják a nyelveket, és még más gépeket is képesek működtetni. Érzelmi intelligenciájuk viszont egyáltalán nincsen. Még.
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu