Ghost of Tsushima: Kuroszava stílusában készülnek leforgatni a filmet?!

MOZI HÍREK – A John Wick rendezőjétől, Chad Stahelskitől érkezik a Ghost of Tsushima című közelgő videójáték-adaptáció.

 

 

A Ghost of Tsushima lesz a legújabb videójáték, amely a filmvászonra kerül. A The Last of Us óriási sikere és a közelmúlt számos videójátékon alapuló produkciója után egyre több ilyen stílusú projekt várható. Ez az adaptáció azonban igyekszik nagyon különbözni az eddig látottaktól.

A John Wick és a Deadpool rendezője, Chad Stahelski által irányított film úgy tiszteleg majd a forrásanyag előtt, hogy teljes egészében Japánban forgatják, az ottani színészekkel és az eredeti nyelven.

Ám ez még nem minden. Stahelski az IGN-nel folytatott beszélgetésében, a saga legújabb, Keanu Reeves főszereplésével készült fejezetének promóciója során elárulta, hogy új filmje fekete-fehérben készülhet. Tehát míg a játék rendkívül színes, addig a film egy Kurosawa-szerű változat lesz, tisztelegve az elismert japán rendező előtt.

Ez mindenképpen kockázatos lépés lenne. Azonban a produkciót kiemelhetné a jelenleg létező rengeteg franchise közül. Stahelski vizuális stílusa és az akciójelenetekben szerzett tapasztalata kiváló kombinációja lehetne egy fekete-fehér Tsushima-filmnek.

 

Mi is az a Ghost of Tsushima?

 

A Ghost of Tsushima egy akció-kaland videójáték, amelyet a Sucker Punch Productions fejlesztett és a Sony Interactive Entertainment adott ki PlayStation 4-re és PlayStation 5-re.

A játék 1274-ben játszódik a névadó Tsushima szigetén, és a szamuráj Jin Sakai (Daisuke Tsuji) körül forog, aki egyike azon kevés túlélőnek, aki túlélte az első mongol inváziót Japánban.

Jinnek egy új harcmodort, a Szellem útját kell elsajátítania, hogy legyőzze a mongol erőket, és harcoljon népe és a sziget szabadságáért. Jin erkölcsi konfliktusba keveredik. Ugyanis a szigorú szamurájkódex (Bushido) szerint becstelen dolog lopakodva harcolni. Nem kapja meg nagybátyja, Tsushima szigetének ura jóváhagyását sem.

A film a tervek szerint jövőre kerül a mozikba. Ám a vártnál tovább tarthat, mert Stahelski időt akar szánni a projektre, hogy megfelelő adaptációt készíthessen a játékból. Így egyelőre a John Wick 4-ben, a franchise leghosszabb filmjében kaphatunk ízelítőt a munkájából.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu