Sam Neill kitálalt: ez zavarta leginkább a sztárokat a Jurassic Park készítése során!

MOZI HÍREK – A színész Sam Neill új memoárjában felidézi az eredeti Jurassic Park-filmek marketingjét, és azt, hogyan rontotta a film főszereplőinek morálját.

 

 

Sam Neill szerint a Jurassic Park eredeti marketingje iszonyúan frusztrálta a film színészeit. A Michael Crichton 1990-es, azonos című regénye alapján készült mozit 1993-ban Steven Spielberg adaptálta filmre. Jelenleg minden idők 43. legnagyobb bevételt hozó mozija.

Neill új memoárjában, a Did I Ever Tell You This? című könyvében a színész felidézi, hogy a Jurassic Park főszereplői úgy érezték, hogy a film marketingje megalázta őket, mivel az Universal be akarta bizonyítani, hogy Spielberg „filmsztárok” nélkül is tud kasszasikert csinálni.

Neill szerint „bosszantotta” a színészeket, hogy a stúdió azt mondta, hogy ők nem „igazi sztárok”. Különösen, ha figyelembe vesszük Laura Dern, Jeff Goldblum és Richard Attenborough hosszú és elismert karrierjét. Neill teljes kommentárját alább olvashatjátok:

„A szokásos bizonytalanságok gyötörtek. Miért pont én? Én biztosan nem vagyok akcióhős. Az az elképzelés, hogy kéz a kézben megyek Sylvester Stallonéval vagy Arnold Schwarzeneggerrel, egyszerűen abszurd. Én inkább a hétköznapi fickó vagyok a képernyőn. Ha valóban ilyen akciófickónak kellett volna lennem, akkor már, azt hiszem, negyvenöt éves voltam, és mint mindig, most is tíz-tizenöt évvel elkéstem a dolgokkal.

Az imposztor-szindróma később csak fokozódott, amikor a filmet reklámoztuk. A Universal Pictures többé-kevésbé hivatalos álláspontja az volt, hogy a Jurassic Parkkal be akarták bizonyítani, hogy Spielberggel együtt képesek nagy kasszasikereket készíteni „filmsztárok” nélkül is. Ez eléggé igaz volt, de azt hiszem, kissé bosszantott minket, színészeket, hogy időről időre emlékeztetnek minket arra, hogy nem vagyunk igazi >>sztárok<<. Ez ráadásul figyelmen kívül hagyta Laura, Jeff és Dicky jól megalapozott és nagyra becsült karrierjét is.

Mint kiderült, most már tudjuk, hogy Harrison Ford visszautasította a szerepet, így a „nem filmsztár” terv talán nem teljesen igaz. Hangsúlyozom a >>kissé<< szót, mert mindennél jobban örültünk, hogy Steven-nel dolgozhatunk együtt. És hogy valami olyasmin dolgozhatunk, ami teljesen úttörő lesz, mint kiderült.”

Habár a Universal megpróbálta elmismásolni a főszereplők fontosságát, Neill, Dern és Goldblum azóta popkulturális ikonokká váltak a Jurassic Parkban nyújtott munkájuk miatt.

A trió még a 2022-es harmadik Jurassic World-filmben is újra összeállt. Dr. Grant és Dr. Sattler három évtizedes románca végre beteljesedhetett. Bár az Universal akkoriban talán nem tekintette sztárnak a Jurassic Park színészeit, kétségtelen, hogy az azóta eltelt évtizedekben mind a négyen hatalmas hollywoodi sztárok lettek.

Forrás: IndieWire

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu