Feltámadhat az X-akták?! Az alkotó, Chris Carter nyilatkozott!

MOZI HÍREK – Az X-akták rebootja egy váratlan rendezőtől ígéretes új fejezetet nyithat a Chris Carter által készített sci-fi sorozat számára.

 

 

Az X-akták alkotója, Chris Carter ledobhatta a bombát, miszerint egy izgalmas új rendező hozza el a franchise revízióját: Ryan Coogler, a Fekete Párduc rendezője.

Az eredeti sci-fi sorozat, amely 1993-2002 között 9 évadot futott a Foxon, Mulder (David Duchovny) és Scully (Gillian Anderson) FBI nyomozók kalandjait követte nyomon, akik furcsa és szürreális események nyomába eredtek.

Carter szinte mellékesen vetette oda megjegyzését a legutóbbi On the Coast With Gloria Macarenko során. Elárulta, hogy az X-akták új része készülhet Coogler műhelyében, aki már olyan blockbuster filmek rendezésével szerzett nevet Hollywoodban, mint a Fekete Párduc franchise és a Creed. „Annyira át vagyunk itatva az összeesküvés-elméletekkel, tudod? Az X-akták egy központi összeesküvéssel foglalkozott, de most a világ annyira tele van összeesküvésekkel, hogy szerintem ez egy másfajta sorozat lenne” – mondta Carter. „Tulajdonképpen most beszéltem egy fiatalemberrel – Ryan Cooglerrel -, aki az X-aktákat fogja újraforgatni egy sokszínű szereplőgárdával, szóval nem lesz könnyű dolga, mert olyan sok területet fedtünk le.”

Ez izgalmas hír mind Coogler legutóbbi munkájának rajongói, mind a széria kedvelői számára. Hiszen az FBI-ügynökök és a baljós frakciók változatosabb szereplőgárdájának ötlete új életet hoz a már amúgy is népszerű franchise-ba. Coogler, akit a nagyvásznon végzett munkájáért Oscar-díjra jelöltek, remek választásnak tűnik a népszerű sci-fi sorozat esetleges újjáélesztésének vezetésére.

Egy bevált franchise új életre keltése kétségtelenül népszerűnek bizonyulna bármelyik csatornán is sikerülne landolnia.

Ez valószínűleg a Foxot vagy az FX-et jelenti, amely olyan hasonló franchise-okkal gyarapodott, mint az American Horror Story. Utóbbi már 11. évadát tapossa, és még több is lesz. A spinoffról nem is beszélve, amelynek harmadik évada idén nyáron debütál. Úgy tűnik, a közönség felkészült a hosszú formátumú horrorra és sci-fire. Ehhez pedig az eredeti Mulder és Scully adta meg a mércét. Az X-akták rajongói izgatottan várják, hogy többet halljanak erről a lehetséges megújulásról.

Forrás: On the Coast With Gloria Macarenko

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu