A Sárkányok háza 2. évada egy dologban már biztos különbözik majd az elsőtől…

MOZI HÍREK – A Sárkányok háza 2. évadában egy módosítást eszközöltek a showrunnerek, akik próbálják meghatározni, hogy meddig tart majd az HBO Game of Thrones előzménysorozata.

 

 

Az HBO népszerű Game of Thrones-előzménysorozata, a Sárkányok háza 2. évada kissé elmaradhat a rajongók elvárásaitól. Hamarosan megkezdődik a gyártás a közelgő 2024-es bemutatóra.

Míg a Sárkányok háza rendszeresen megdöntötte az HBO epizódpremierek nézettségét, kiszolgálva elődje már amúgy is gazdag rajongótáborát, a második évadról szóló hírek gyorsan érkeztek a debütálás után.

A Deadline szerint, míg az eredeti tervek szerint az előző évaddal összhangban 10 epizódos lett volna a sorozat, nemrég az HBO egyik szóvivője bejelentette, hogy a Sárkányok háza 2. évada csak 8 epizódot tartalmaz majd. Ennek oka a történetvezetés, illetve a logikai törések a szerkezetben. A változásra azért került sor, mert a sorozat szem előtt tartja egy esetleges 3. és 4. évadot. Ezek már készen állnak az HBO zöld lámpájára. Valószínűleg gyorsan érkeznek. Még azelőtt bejelenthetik őket, hogy a 2. évad 2024-ben képernyőre kerülne.

Ryan Condal forgatókönyvíró George R.R. Martinnal együttműködve, akinek Tűz és vér című kötete alapján készült a Sárkányok háza, úgy döntött, hogy egy rövidebb évad a legjobb megoldás a teljes sorozat ívének feltérképezésére az elejétől a végéig. Az új epizódszám miatt az eredetileg a 2. évadra tervezett cselekményszálak a harmadik évadba kerülnek. Köztük állítólag egy nagy csata is. A Deadline forrásai szerint Condal és Martin folyamatosan ide-oda járnak, hogy hány évad lenne a legjobb a széria számára. A legvalószínűbb, hogy a sorozat négy évadon keresztül fut majd.

Miközben az HBO-n és sok más csatornán az új sorozatok évadai egyre rövidebbek, lemaradva a régebbi sorozatok, például a Sopranos tipikus futamidejéhez képest, amely általában 13 epizódot kapott, a meghatározott forrásanyaghoz való ragaszkodás igénye a Sárkányok háza javára válhat, mivel az alkotók egy pillanat alatt képesek lesznek Martin történeteihez fordulni.

A Trónok harca utolsó évadaival ellentétben, amelyek nagyban támaszkodtak arra, hogy a sorozat írói kitalálják, hová akar Martin eljutni. Itt azonban látható a végpont. Az Amazon hasonló fantasy-sorozata, A Gyűrűk Ura: A hatalom gyűrűi mindössze 8 epizódot tartalmazott. Míg az HBO sikersorozata, a The Last of Us mindössze 9 epizódot ért meg.

A széria tavalyi évadának fogadtatása rekordot döntött, a cég becslése szerint 130 millió embert ért el az Egyesült Államokban. Az esélyek hihetetlenül kedvezőek a további évadokra. Ha az előzménysorozat bármiben is hasonlít az eredeti sorozathoz, akkor a hatósugara csak növekedni fog, ahogy a meglévő nagy rajongótáboron túl új emberek fedezik fel a franchise-t. Hosszú vagy rövid, A sárkány háza 2. évada biztosan elsöprő siker lesz.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu