A CD Projekt Red végre tisztázta, mi is a helyzet pontosan a multis Witcher-játékkal!

Miután a hírek szerint irányváltás történt a közelgő többjátékos Witcher spin-off kapcsán, a CD Projekt Red kifejtette a Project Sirius státuszát.

 

 

A CD Projekt Red néhány ellentmondásos jelentés után most tisztázta a közelgő többjátékos Witcher-projekt státuszát. Tavaly év végén a CDPR több spin-off játékot is bejelentett a Witcher-franchise-hoz. Közöttük egy olyan játékot, amelynek előzetes címe „Project Sirius” volt. A Project Siriusról egyelőre nem sokat tudni, de az első hírek szerint a szokásos egyjátékos élményen felül többjátékos elemeket is tartalmaz majd. A játékot a The Molasses Flood fogja fejleszteni, a CDPR bostoni székhelyű leányvállalata.

A CD Projekt Red azonban azóta egy olyan frissítést adott a Project Siriushoz, amely megkérdőjelezte a cím jövőjét.

Egy múlt havi befektetői jelentésben a CDPR bejelentette, hogy „új kereteket fogalmaz meg” a Sirius számára. Ezzel azt sugallták, hogy a fejlesztést a bejelentett többjátékos elemek felé fogják átirányítani. Ez sokakat arra engedett következtetni, hogy a Projekt Siriust teljesen elvethetik. Különösen a közelmúltbeli multiplayer-fókuszú címek, például a Suicide Squad: Kill the Justice League megosztó fogadtatása után.

A CD Projekt Red elnöke és közös vezérigazgatója, Adam Kicinski nemrégiben tisztázta a Project Sirius státuszát. Egy újabb Q&A során tegnap (az IGN-en keresztül) kijelentette, hogy bár a többjátékos Witcher-játékot más irányba viszik, nem törölték el teljesen. Hozzátette, hogy bár a közelmúltbeli értékvesztés „nehéz döntés” volt, de a projekt szempontjából ez volt a helyes döntés. „Az volt a szándékunk, hogy korán csökkentsük a költségeket, és időt adjunk magunknak az újraértékelésre. Nem akarunk olyan projekteket folytatni, amelyekkel nem vagyunk összhangban”. A CDPR ennek ellenére elkötelezett a Project Sirius mellett. Céljuk a Witcher-franchise új közönséghez való eljuttatása.

A Project Sirius messze nem az egyetlen új játék, amin a CDPR dolgozik, hiszen ugyanazon a prezentáción, amelyen a Siriust bemutatták, számos más, a The Witcher és a Cyberpunk 2077 világában játszódó címet is bejelentettek.

A The Witcher rajongók számára minden bizonnyal izgalmas időszak következik. A játékosok megnyugodhatnak, hiszen a többjátékos fókuszú Project Sirius a bejelentett irányváltás ellenére is folytatódik. Csak az idő fogja megmutatni, hogy ez az új irány sikerrel jár-e a jelenleg még cím nélküli Witcher spin-off számára. Számos részletet még mindig titokban tartanak, de hamarosan többet tudunk majd.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu