A Resident Evil 4 Remake parazitája még a The Last of Us Cordyceps gombáinál is hátborzongatóbb

A Resident Evil 4 Remake játék Las Plagas vírusa a sorozat legfélelmetesebb tagja, és talán még a The Last of Us Cordycepsénél is jobban rettegésben tartja a játékosokat.

 

A videojátékok világában a zombik már az 1980-as évek eleje óta jelen vannak, például az Atari 2600 Entombed játékában, ahol egy zombikkal teli katakombából kellett megszökni. Az elmúlt négy évtized során számos játék használta a zombikat mint ellenfeleket, és egyre változatosabb típusok jelentek meg. A Resident Evil 4 Remake-ben a zombik a Las Plagas parazita áldozatai, amelyek talán még a The Last of Us című játék Cordyceps parazitáinál is félelmetesebbek.

A Resident Evil 4 Remake során a játékosok többféle Las Plagas parazitával találkoznak, mindegyikük ijesztőbb, mint az előző. A játék során feltárul, hogy a parazita Spanyolország egyik hegyvidéki területén került először napvilágra, és több mint ezer éve a Salazar család elrejtette azt a föld alatt.

A fészeket végül Osmund Saddler zavarta meg, aki aztán a frissen kikelt Plagákat a közeli falusiak testébe injektálta, ígérve nekik a „őrületük” gyógyítását. Néhány napon belül a Plaga kifejlődött, a központi idegrendszert körülölelve, és átvette a falusiak testének irányítását. A Plagas parazita megnöveli a fertőzött személy erősségét, de agresszivitását is, miközben lecsökkenti a gondolkodási képességüket, gyakorlatilag zombivá változtatva őket.

Idővel Osmund kutatócsoportja erősebb változatokat fejlesztett ki a Las Plagas parazitából, kiküszöbölve az eredeti törzsekben található gyengeségeket. Ezek a kísérletek olyan rémisztő szörnyek létrehozásához vezettek, mint a repülő Novistador, a mutált Verdugo és a szinte legyőzhetetlen Regenerators. Emellett egy új típusú Plaga is létrejött, amelynek nem kell bejutnia a testbe, és képes a gazdatestet irányítani pusztán a hátára kapaszkodva és tűszerű lábait a gerincébe fúrva.

A Resident Evil más parazitikus vírusaihoz képest a Las Plagas talán a legfélelmetesebb. A Resident Evil legikonikusabb vírusa, a T-vírus, nem rendelkezik olyan erőszakkal, mint a Las Plagas, és egyszerűen csak eszetlen zombikká változtatja az áldozatokat. Bár a T-vírus erősebb változatai képesek félelmetes ellenfeleket teremteni, mint például a Tyrant, Mr. X és a Nemesis.

A Las Plagas parazita akár a legújabb, népszerű videojáték-fertőzéssel, a The Last of Us Cordycepsével is összehasonlítható lehet. A 2013-ban bemutatott The Last of Us során a Cordyceps gombás fertőzés gyorsan terjed a testben, és hozzákapcsolódik az ember központi idegrendszeréhez. A The Last of Us Cordyceps fertőzése azonban nem igényel parazita injekciót, és egyetlen karcolás, harapás vagy fertőzött élelmiszer elfogyasztása is elegendő a terjedéséhez, ami sokkal könnyebben elkapni, mint a Resident Evil 4 Remake Las Plagasát. A Cordyceps fertőzés is képes saját rémisztő szörnyeket létrehozni, mint például a Stalkers, Clickers és Bloaters, amelyek ugyanabból a Cordyceps fertőzésből származnak, csak hosszabb kitettség után.

A Resident Evil Las Plagas parazitájának és a The Last of Us Cordycepsének összevetése érdekfeszítő, hiszen mindkét parazita képes embereket rettegésben tartani és rémisztő lényekké változtatni őket. Habár a Cordyceps parazita könnyebben terjed, a Las Plagas is hatalmas fenyegetést jelent, hiszen képes megerősíteni a fertőzött személyeket és agresszívabbá tenni őket.

A két játékban szereplő paraziták összehasonlítása érdekében a témáról író Gamerant cikkében található egy táblázat is.

Táblázat:

Resident Evil 4 The Last of Us
Las Plagas Cordyceps
Fiktív parazita Valós gomba
Emberek testében élve Emberek testén kívül élve
Mutagén tulajdonságokkal rendelkezik Mutagén tulajdonságokkal rendelkezik
Ellenfelek fertőzéséért felelős Emberek fertőzéséért felelős

A Resident Evil 4-ben a Las Plagas parazitával fertőzött ellenfelekkel találkozhatunk, akik egyre ijesztőbb formában jelennek meg a játék során. A Las Plagas parazita egyébként egy fiktív parazita a Resident Evil játékokban, amelynek számos változata van és az emberek testében élve mutagén tulajdonságokkal rendelkezik. A Last of Us játékban pedig a Cordyceps nevű gomba okozza az emberek fertőzését. A Resident Evil 4 Remake kiemelkedő példa arra, hogyan lehet egy zombis játékot még rémisztőbbé és érdekesebbé tenni. A játék már elérhető PC-n, PS4-en, PS5-ön és Xbox Series X/S konzolokon.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu