Hogwarts Legacy: a varázslók kedvenc sportja is játszható lesz?

A Harry Potter rajongók nagy örömére a Hogwarts Legacy című videojátékban nemcsak a varázslóiskola és környéke felfedezhető, hanem a quidditch, a varázslók legnépszerűbb sportja is játszható lesz egy későbbi DLC-ben. A játék fejlesztői még nem erősítették meg hivatalosan ezt az információt, de több nyom is erre utal.

 

A Hogwarts Legacy egy nyílt világú szerepjáték, amely a Harry Potter könyvek és filmek előtt játszódik, a 19. században. A játékosok saját varázslótanoncot alakíthatnak, akiknek választaniuk kell egy házat, tanulniuk kell varázslatokat, és kalandokba keverednek a Roxfortban és azon túl. A játék rengeteg lehetőséget kínál a felfedezésre és a szórakozásra, de egy dolog hiányzik belőle: a quidditch.

A quidditch a varázslók sportja, amelyet seprűnyélen űznek. A játék célja, hogy minél több pontot szerezzenek a csapatok a három karikán át dobott labdákkal, miközben elkerülik az ellenfél ütőit és megpróbálják megszerezni az arany snitchet, egy apró, szárnyas labdát, amely 150 pontot ér és véget vet a meccsnek. A quidditch fontos szerepet játszik a Harry Potter történetekben, hiszen Harry maga is quidditch-játékos volt, és sok izgalmas pillanatot élt át a pályán.

A Hogwarts Legacy-ben azonban nincs lehetőség quidditchet játszani. A játékban ugyan van egy quidditch-pálya, de azt az iskola igazgatója, Black professzor lezárta egy biztonsági okra hivatkozva. Ez azonban sokak szerint csak egy ürügy arra, hogy kihagyják a sportot a játékból, és később egy fizetős DLC-ben adják hozzá. Erre utal az is, hogy a játékban már vannak seprűk és labdák, amelyeket használhatnának a quidditchhez.

Egy másik lehetséges DLC pedig az Azkaban börtön lehet. Az Azkaban egy szigeten található börtön, ahová a legveszélyesebb sötét varázslókat zárják be. A börtönt dementorok őrzik, amelyek elszívják az emberek lelkét és boldogságát. A játékban van egy mellékküldetés, amely során a Hugrabugos tanulóknak el kell menniük Azkabanba egy fogoly kiszabadításáért. Ez azonban csak egy rövid kirándulás, amely nem minden házhoz elérhető. Sokan gyanítják, hogy ez csak egy ízelítő abból, amit egy Azkaban DLC-ben láthatnánk.

A Hogwarts Legacy tehát még sok meglepetést tartogathat a Harry Potter rajongóknak. Remélhetőleg hamarosan megtudjuk, hogy mikor érkezik a quidditch és az Azkaban DLC, és milyen más kiegészítőket terveznek még a fejlesztők a játékhoz. Addig is élvezzük a varázslatos világot, amelyet a Hogwarts Legacy kínál nekünk. Talán még Harry Potter is büszke lenne ránk.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu