Miért vették olyan viccesre a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület fantasy filmet? A készítők válaszoltak!

MOZI HÍREK – Sokkal több humor és kevesebb számítógépes trükk – ezek a célok lebegtek a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület alkotóinak szeme előtt. A filmet a kritika egyöntetűen dicséri.

 

A két rendező, John Francis Daley és Jonathan Goldstein megcsömörlöttek az effektusokkal teletömött, fapofa hősöket felvonultató fantasyktól és szuperhősös moziktól, és visszasírták gyerekkoruk nagy kalandfilmjeit, mint Az elveszett frigyláda fosztogatói, a Kincsvadászok vagy A herceg menyasszonya.

„A tartós csömör az újtól és a régi iránti nosztalgia vezetett minket, amikor végre olyan felszabadult és vidám filmet akartunk készíteni, amilyeneket annak idején a sarki moziban láttunk” – mondta Daley a film párizsi premierjének sajtótájékoztatóján.

„Manapság, amikor azonnal szétszednek bárkit az interneten, nagyon kell vigyázni, ha az ember egy olyan játékot akar adaptálni, aminek évtizedek óta hatalmas rajongótábora van – mondta ugyanott a főszereplő, Chris Pine. – De úgy hallom, elégedettek a D&D rajongói, mert olyan kalandokkal találkoznak, amilyeneket megszoktak a játékban, és a beavatatlanok sem panaszkodnak, mert a szabályok ismerete nélkül is kiválóan szórakoznak.”

„Talán furcsán hangzik, de a szuperfilmek világában nem alapkövetelmény, hogy kifogástalan forgatókönyvvel kell nekivágni – folytatta Daley, aki Goldsteinnel a Förtelmes főnökök és folytatása, illetve A Pókember: Hazatérés forgatókönyvét is jegyzi. – Azt mondja a stúdió, hogy oké, mehet, majd menet közben összehegesztjük a forgatókönyvet. Mindent a látványra meg a hangra bíznak, a sztori meg a dialógus mellékes. Ez szerintem nagyon szűk látókörű hozzáállás.”

(A Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves csütörtöktől a hazai mozikban!)

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu