A PlayStation Store segíti a könnyebb hozzáférhetőséggel bíró játékok megtalálását [VIDEO]

A Sony igyekszik az akadályozott játékosok helyzetén könnyíteni a PlayStation 5-ös PlayStation Store-on bevezetett új funkcióval.

 

A Sony Interactive Entertainment a PlayStation Blogon közölte az Accessibility Tags, magyarul kb. Könnyebb hozzáférhetőségi címkék funkció elindítását a támogatott játékokban. Ha a konzolunkon nézelődünk a Sony digitális boltjában, a háromszög gombbal lehet előhozni az ilyen játékokat. Ezek a hozzáférhetőségi címkék lehetővé teszik a fejlesztőknek, hogy részletes információkat adjanak a játékukban támogatott hozzáférhetőségi funkciókról.

A címkék a PlayStation 5-ös PlayStation Store-on a PS5-ös és PlayStation 4-es játékoknak is elérhetőek lesznek. Ha egy játék cross-gen (tehát mind a két konzolgenerációra elérhető), akkor a legördülő menü segítségével össze lehet hasonlítani az egyes platformok hozzáférhetőségi funkcióit. A címkéken könnyen láthatjuk, hogy a játszani kívánt játék rendelkezik-e a keresett akadálymentesítési lehetőségekkel. A Sony néhány példát is közölt a fejlesztők számára elérhető több mint ötven akadálymentesítési címkéből, amelyek közül hat kategóriában választhatnak.

Vizuális akadálymentesítési jellemzők (tisztán kivehető, nagyméretű szöveg, színváltozatok, hangjelzések és irányzékban is segítő hangos jelzők); hangfunkciók (hangerőszabályzó, mono hang, képernyőolvasó és vizuális jelalternatívák); felirat- és feliratozási lehetőségek (felirat mérete, tisztán kivehető és nagyméretű feliratok); kezelési lehetőségek (a gombkiosztás újraszabása, az analóg karok érzékenysége, a gombok lenyomása, gyors gombnyomások vagy mozgásvezérlés nélküli játék lehetősége); játékmenethez köthető lehetőségek (nehézségi beállítások, kihagyható puzzle-k, egyszerűsített QTE-k, a játék sebessége); Illetve online kommunikációs lehetőségek (szöveges vagy hangos csevegés-átírás, ping-kommunikáció).

A PlayStation 5-ön a PlayStation Store hozzáférhetőségi címkéi fokozatosan megjelennek a héten a játékosok számára. A megjelenéskor számos játék, például a Days Gone, a Death Stranding Director’s Cut, a Ghost of Tsushima Director’s Cut, a God of War, a God of War: Ragnarök, a Gran Turismo 7, a Marvel’s Spider-Man Remastered, a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, a Ratchet & Clank: Rift Apart és a Returnal támogatni fogja őket. A Sony a fejlesztők széles körével dolgozunk együtt, hogy az elkövetkező hetekben és hónapokban implementáljuk ezt a funkciót a játékaik PlayStation 5-ös kzöpontjába (game hub).

Hamarabb is be lehetett volna vezetni. Néhány napon belül érkezik is.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu