Indiana Jones és a sors tárcsája: vajon tényleg véget ér a legendás kaland és ez lenne az utolsó Harrison Ford-film?

MOZI HÍREK – Harrison Ford utoljára bújik a híres régész bőrébe az Indiana Jones és a sors tárcsája című ötödik részben, amely 2023 nyarán kerül a mozikba. A film ígéretes szereplőgárdát és izgalmas történetet hoz, de vajon lezárja-e a sorozatot?

 

Az Indiana Jones filmek generációk kedvencei voltak, amióta 1981-ben bemutatták az Elveszett frigyláda fosztogatóit. A Steven Spielberg rendezte és George Lucas által kitalált kalandfilmek Harrison Fordot tették világhírűvé, aki négy alkalommal alakította az archeológiai rejtélyeket megoldó és a nácikat legyőző hőst. A legutóbbi rész, az 2008-as A kristálykoponya királysága már nem aratott akkora sikert, mint az előzőek, de a rajongók mégis várták az újabb folytatást.

A Lucasfilm 2012-es felvásárlása után a Disney bejelentette, hogy készül az ötödik Indiana Jones film, amelynek eredetileg 2019-re kellett volna megjelennie. Azonban a forgatókönyv többszöri átírása és Spielberg lemondása miatt a projekt többször is csúszott. Végül James Mangold (Logan – Farkas, Ford v Ferrari) vette át a rendezői szerepet, és 2021 nyarán elkezdődött a forgatás Angliában, Skóciában, Olaszországban és Marokkóban.

A film cselekménye egyelőre titokban van tartva, de annyit tudni, hogy 1969-ben játszódik, amikor az űrverseny is zajlik. Harrison Ford mellett visszatér John Rhys-Davies Sallah szerepében, aki az első és a harmadik részben is segített Indynek. Új arcokként feltűnik Phoebe Waller-Bridge (Fleabag), Antonio Banderas (Zorro álarca), Mads Mikkelsen (Casino Royale), Thomas Kretschmann (A zongorista), Toby Jones (A tél katonája) és Boyd Holbrook (Nemesis).

A film címe is csak nemrégiben derült ki: Indiana Jones és a sors tárcsája lesz. Ez arra utalhat, hogy Indynek egy ókori szerkezetet kell megtalálnia és megakadályoznia, hogy rossz kezekbe kerüljön. De vajon ez lesz-e az utolsó kalandja? A Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy azt nyilatkozta, hogy nem akarják lecserélni Harrison Fordot, és hogy ez lesz az utolsó fejezet Indy történetében. Mangold is azt mondta, hogy szeretne méltó befejezést adni a legendás karakternek. De ez nem jelenti azt, hogy teljesen vége lenne a franchise-nak: lehet, hogy új szereplők veszik át a stafétát, vagy más idősíkon folytatódik a sorozat.

Az biztos, hogy az Indiana Jones és a sors tárcsája nagy érdeklődésre számíthat a nézőktől, akik 2023. június 30-án láthatják a mozikban. Addig is maradnak az előzetesek, a képek és a pletykák, amelyek felkeltik a kíváncsiságunkat. Vajon Indy meg tudja menteni a világot még egyszer? És vajon mi lesz a sorsa? Hamarosan kiderül.

Forrás: Screen Rant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu