Egymás torkának esett Elon Musk és a Twitter Files embere!

Húsvéti kabarématiné a Twitter tulajdonosával és a hírlevelek kiadására szolgáló platform egyik (talán volt) alkalmazottjával.

 

Az utóbbi napok során több kiadó is közölte, hogy nem tudnak Substack linket használni a Twitteren, vagy nincs mód olyan tweettel interakcióba lépni, amiben egy Substack-cikkre való hivatkozás volt. A Substack forgalmának kb. negyede jön közösségi platformokról (és ennek is 61%-át a Twitter teszi ki), nyugodtan mondhatjuk, hogy a Twitter-Substack vita során utóbbi forgalma jelentősen megcsappant. A vita főleg a Substack Notes-szal kapcsolatos. Ez egy Twitter-féle funkció, amiben rövid posztokat lehet közzétenni (hasonlóan „a madaras médiafelülethez”).

Elon Musk és Matt Taibbi között néhány hónapja még egészen jó viszony volt, amikor Taibbi a Twitter Files névre elkeresztelt tényfeltáró cikksorozatot publikálta, felhasználva többezer belsős használatra szánt fájlt, érintve Hunter Biden (az amerikai elnök fia) laptopját, a Twitter által direkt csökkentett elérést bizonyos fiókon, továbbá Donald Trump, az előző amerikai elnök kitiltását. Ezeket az írásokat Musk is retweetelte, így a Twitter új tulajdonosa is kiállt Taibbi mellett.

„Mivel a cikkeimre mutató linkek megosztása az egyik fő oka annak, hogy erre a platformra járok, megijedtem, és megkérdeztem, mi folyik itt. Azt a lehetőséget kaptam, hogy helyette a Twitteren tegyek közzé cikkeket. Nyilvánvalóan maradok a Substacknál, és a jövő héten átmegyek a Substack Notesra,” írta pénteken Taibbi. Erre aztán Musk szombaton reagált: „A Substack linkek sosem voltak blokkolva. Matt állítása hamis. A Substack megpróbálta letölteni a Twitter-adatbázis egy hatalmas részét, hogy a Twitter-klónjukat beindítsa, így az IP-címük nyilvánvalóan nem megbízható. Kiderült, hogy Matt a Substack alkalmazottja (volt?).”

Az egészben a poén (vagy inkább Musk viselkedésével kapcsolatban kritika), hogy kiderült más is: Musk (akit a tweet úgy jelzett, hogy „többnyire régi mémeket újraosztó fiók”) nemes egyszerűséggel nem követi már Taibbit. Ezek után nem tudunk meglepődni a már-már gyerekes viselkedésén sem. A Twitter San Franciscóban található központjának van egy utcai bannere. Ebből ő kivette a W betűt, hogy egy angol nyelven értelmes, női keblekre utaló szóvicc alakuljon ki. Az épület (vagy terület) tulajdonosa viszont kimondta, hogy jogilag kötelesek a bannert Twitterként hagyni. Erre ő átfestette a W betűt a háttér színére.

Ehhez nem nagyon tudunk mit hozzáfűzni.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu