Leonardo DiCaprio ötleteinek köszönhető, hogy olyan jó lett ez a Christopher Nolan-film?!

MOZI HÍREK – Leonardo DiCaprio alakítása Christopher Nolan egyik nagy filmjében csak a jéghegy csúcsa volt, ami a film sikeréhez való hozzájárulását illeti.

 

 

A hihetetlenül sikeres és Oscar-díjas Eredet (Inception) esetében talán nagyobb volt az együttműködés Leonardo DiCaprio és Christopher Nolan, mint azt a rajongók gondolnák. Úgy tűnik, a film főszereplője jelentős szerepet játszott a film kidolgozásában.

Annak ellenére, hogy az Eredet alapvetően egy sci-fi thriller, a film a gyászról és a veszteségről szól, de ez talán nem így lett volna, ha nincs DiCaprio közreműködése.

A színésznek nagy szerepe volt a forgatókönyv korai kidolgozásában, mielőtt a kamerák elkezdtek volna forogni.

Nolan sokat köszönhet DiCapriónak. Tom Shone „The Nolan Variations” című könyve szerint a színész „bátorította” és „követelte”, hogy Nolan egy jobb forgatókönyvet tegyen le az asztalra. Olyat, amely távolabb hajlik a felszínes műfajtól és egy „karakter-alapúbb irányba”. A neves rendező szerint DiCaprio nem írt semmit a filmből. Azonban átnézte a vázlatokat, és tanácsokat adott a továbblépéshez, hasonlóan ahhoz, ahogy egy szerkesztő tenné egy könyvírónak. Nolan hozzáteszi, hogy DiCaprio „átnézte a forgatókönyvet, és ötletekkel állt elő”. Úgy tűnik, DiCaprio hozzájárulása és Nolan szigorú hozzáállása az Inception forgatókönyvéhez kifizetődött. Az Eredet nem csak hatalmas siker lett, de más filmeket is inspirált. Például a lenyűgöző Paprika című animét, egy másik karakterközpontú thrillerfilmet, amely a valóságosnak vélt világgal és az álomvilággal zsonglőrködik.

Nolan a továbbiakban kifejti, hogy DiCaprio jegyzetei milyen nagy hatással voltak az Eredetre. Sőt, azt is elmondja, hogy az átírási folyamat nehéz volt, és „hónapokon át tartott”. DiCaprio állítólag követelőző volt, de Nolan szerint „nagyon produktív” is. Ennek eredményeként „egy sokkal rezonánsabb filmet” hozott létre.

A megjelenés idején Nolan eredetileg egy Eredet videójátékot is akart készíteni, a spekulációk szerint egy MMO-t, remélve, hogy ezt az ötletet különböző médiumokra is kiterjesztheti, de ez nem valósult meg.

DiCaprio a Titanic óta hatalmas filmsztár. Jó látni, hogy a színész a színfalak mögött ennyit tett azért, hogy Nolannak A sötét lovagot követő filmje a lehető legjobb legyen. Az Eredet kétértelmű befejezése a csúcsra járatott pörgésből akár több filmet is eredményezhetett volna. Azonban talán jobb is így, mint önálló élmény, amely az utolsó pillanatokban hagyja találgatni a nézőt.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu