Windows Handheld Mode: a Microsoft egyik fejlesztője nyilatkozott a kérdésben!

TECH HÍREK – A Microsoft egyik fejlesztője, aki a nemrég felbukkant Windows Handheld Mode mögött áll, további betekintést nyújt a most kiszivárgott projektbe.

 

 

A nemrég felbukkant Windows Handheld Mode mögött álló Microsoft-fejlesztő az interneten tisztázta a frissen kiszivárgott projekt státuszát. Betekintése közvetlen válaszként érkezett arra a hírre, miszerint a Microsoft kísérletezik a Windows 11 kézi játékmóddal.

Az április 13-i kiszivárgás egy videó formájában jelent meg, amely egy, a Steam Deckhez hasonló, kézi PC-kre optimalizált Windows játékélmény durva áttekintését részletezte.

A kétperces klip és a hozzá tartozó projekt egyaránt 2022 szeptemberében, egy belső Microsoft-hackathon során készült.

Egy későbbi frissítésben a Reddit-felhasználó, AndrewMT azonosította magát a kísérleti funkció eredeti alkotójaként. Rámutatott egy 7 hónapos bejegyzésre, amelyben nyilvánosan kérte a felhasználók visszajelzéseit pontosan erről az ötletről. Eltekintve ettől a megerősítéstől, hogy a most kiszivárgott videó nem éppen egy szigorúan titkos funkciót részletez, a fejlesztő azt is megjegyezte, hogy maga a projekt „nem ment sehova”. Ez a fordulat nagyrészt abból adódott, hogy a Windows 11 kézi játékmódjának megfelelő megvalósítása kívül esett a 2022-es hackathon keretein. Ráadásul „a megfelelő mérnökök” egyszerűen nem álltak rendelkezésre abban az időben – magyarázta a mérnök.

Ez nem jelenti azt, hogy a projekt nem keltett hullámokat a vállalatnál. A készítője megjegyezte, hogy a Microsoft Gaming vezérigazgatója, Phil Spencer személyesen próbálta megkönnyíteni a jövőbeli fejlesztést. Azzal igyekezett segíteni, hogy összekötötte őt néhány munkatárssal. Ők „segíthettek”, feltehetően a Windows 11-specifikus szakértelmük miatt. Azonban akkoriban mindenki elfoglalt volt, így maga a vállalkozás egy kicsit elszállt, ahogy ez az első kézből származó beszámoló is mutatja. A Microsoft fejlesztője elmondta, hogy még mindig reménykedik abban, hogy véghez tudja vinni az ötletét. Azt feltételezi, hogy talán ez a hírciklus reflektorfénye segíthet neki újra felajánlani a Windows Handheld Mode-ot a Microsoftnak.

Napjaink legjobb hordozható játékkonzoljai közül sokan képesek a Windows futtatására, és a kézi PC-k piaca összességében növekvőben van, nem utolsósorban a Valve Steam Deck sikerének köszönhetően.

Tekintettel erre a helyzetre, úgy tűnik, hogy a Microsoftot egyre inkább ösztönzik arra, hogy befejezze a hivatalos Windows Handheld Mode projektet.

A Windows 11 kéziszámítógépeken a megfelelő hordozható játékélmény nyújtásának kihívásai nagyrészt abból erednek, hogy az operációs rendszert egyszerűen nem kontrollerekhez vagy érintőképernyőkhöz tervezték. Ez utóbbi kissé ironikus. Pláne, hogy a Microsoft egy évtizeddel ezelőtt meglehetősen agresszívan erőltette az érintésbarát operációs rendszert. A Windows 8 2012-es debütálása és a csempeszerű felhasználói felület igencsak megosztónak bizonyult. A Microsoft a későbbi operációs rendszerek kiadásakor visszavett ebből a tervezési filozófiából.

Forrás: Reddit

Comment
by u/AndrewMT from discussion Microsoft is experimenting with a Windows gaming handheld mode for Steam Deck
in SteamDeck

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu