Project Orion: a CD Projekt RED még a Cyberpunk 2077-nél is többet várathat minket!

Nem kizárt, hogy akár egy teljes konzolgenerációnyi idő is eltelik, mire ez a projekt eljut a játékosokhoz.

 

Októberben közölte a CD Projekt RED (innentől csak CDP), hogy négy új projektjük is van. A Project Hadar egy teljesen új IP lesz, a Project Canis és a Project Sirius a The Witcher franchise-hoz kötődik, és ott van a Project Orion, ami a Cyberpunk 2077 folytatása lenne. (Nem a Phantom Liberty kiegészítő!) Ezek mind kezdetleges állapotban vannak fejlesztésileg, és a Project Orionról írtuk, hogy ezen a CDP frissen megnyitott bostoni stúdiója is dolgozni fog (az álláshirdetés nyíltan kiemelte).

A Cyberpunk 2077-et 2012-ben jelentették be, mielőtt a CDP elkezdett volna dolgozni a The Witcher 3-on, és állítólag 2016-ig el sem kezdték a fejlesztését, tehát addig nem volt terítéken, amíg ki nem adták a The Witcher 3 utolsó kiegészítőjét. Majd 2018-ban ismét erre utalt több évnyi csend tán a lengyel cég, majd 2019-ben végre közölték a megjelenési dátumot, ami 2020 áprilisáról szeptemberre, novemberre, majd decemberre csúszott. Nyolc év. Sok. Ezt viszont a Project Orion lekörözheti.

Amikor a CDP bejelentette, nem győzte kihangsúlyozni, hogy a fejlesztés még nagyon is az elején tart. Egy ilyen nagy méretű RPG 2-5 évig biztosan eltarthat, de ez több is lehet, ugyanis a lengyelek ejtették a házilag gyártott engine-jüket, így a REDengine helyett az Epic Gamestől átvették az Unreal Engine 5-öt. A cégnek öt projektje van, és nagy eséllyel a The Witcher 4 lesz az első, ami ezek közül meg fog jelenni. Ezt még 2021-ben kezdte összerakni a stúdió, de 2025 előtt nem hisszük, hogy megjelenne. Ha évente kiadnak egy projektet, a Projekt Orion talán 2028-ban jöhet csak ki, és akkor még nem vettük figyelembe az új IP-t.

A lényeg tehát az, hogy a CDP talán túl sok fát tart egyszerre a tűzre, és ez még árthat mindegyik terméküknek.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu