Elon Musk már a mesterséges intelligencia kapcsán is gyanús kezd lenni!

TECH HÍREK – X.AI Corp. – még egy ikszes cég, ismét Elon Musk környékéről. Azok után, amit nem rég mondott, ez felettébb szembe megy a korábbi kijelentésével…

 

Musk ugyanis régebben azt kérte, hogy a mesterséges intelligenciához köthető innovációk kapcsán széleskörű stop legyen, hogy jobban meg lehessen vizsgálni ennek társadalmi hatását. Ennek ellenére ő is elkezdett a technológiában elmerülni. Oké, hogy ott van a Tesla ADAS (Autopilot Advanced Driver-Assistance System; fejlett automatikus vezetési, a sofőrt segítő rendszer), illetve a két lábon járó Optimus robot (valaki mintha Transformers-rajongó lenne…), de úgy tűnik, hogy a Twitter teljhatalmú uraként már-már orwelli szinteken akarja a mesterséges intelligenciát is alkalmazni. (Így nem lenne meglepő, ha tényleg mindenre használni lehetne szerinte a Twittert, csakhogy ilyesmit csak Kínában láthatunk a WhatsAppal… csak Musk ennek egyszerűbb nevet adna: X.)

A múlt héten arról lehetett hallani, hogy Musk a DeepMindtól átigazolt több dolgozót is (ennek tulajdonsa az Alphabet… és övék a Google is!), továbbá 10000 Nvidia GPU-t is vásárolt. hogy egy nagy nyelvi modellt (Large Language Model, LLM) edzhessen az OpenAI ChatGPT mintázatát kövtve. Csakhogy ne felejtsük, hogy a Twitternek anyacége lett a nevadai X Corp. személyében, és a Wall Street Journal felfedezett egy másik céget, ami ebben az államban lett bejegyezve: X.AI Corp. Mivel az állam jelentős törvényes felelősségbiztosítást kínál, ezért vonzó a Twitter és a Tesla vezérigazgatója számára, nem csoda, ha ennyire ide akar mozgatni mindent Delaware-ből.

Eközben Musk mit csinál? Tetteti az ártatlant. Továbbra is mémeket posztol (ez például egy angol szóvicc a hím szaporítószervvel kapcsolatban, és nem kívánjuk lefordítani; míg ez azért lehet megosztó, mert a V mint vérbosszú című film eseményeire utal: a kormányzat egy vírust alkot, hogy az emberektől elvegye a hatalmat, és ez az utóbbi három év eseményeire is utalhat).

Kissé kezdi túlzásba vinni Elon Musk, nemde?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu