Vadássz a valóságban a Monster Hunter Now-val – jön a Pokémon GO-féle új AR játék!

A Niantic és a Capcom új mobil AR játékot jelentett be, amely a népszerű Monster Hunter sorozat alapján készült. A játékban valós időben és helyszíneken küzdhetünk óriási szörnyekkel, akár barátainkkal is.

 

A Pokemon GO fejlesztője, a Niantic és a japán óriás Capcom együttműködésében született meg a Monster Hunter Now, egy új mobil AR játék, amely egy „itt és most vadászélményt” kínál a népszerű franchise alapján. A béta regisztráció április 18-án kezdődik, és kiválasztott résztvevők április 25-től vehetnek részt egy zárt bétában. A játék 2023 szeptemberében indul az App Store-ban és a Google Play-ben, a címet pedig a Pokemon GO fejlesztője, a Niantic terjeszti, és a japán óriás Capcom licenceli.

A két cég sok mindent elmondott a játékról egy közelmúltbeli webináron (amelyen a Game Rant is részt vett), amelyen a Monster Hunter szeretett harcrendszerének leegyszerűsítésének nehézségeiről beszéltek egy mobil játékhoz, de azt mondták, hogy ez egy szórakoztató kihívás volt. Voltak kompromisszumok, amelyeket meg kellett kötni, néhány klasszikus funkció elveszett, de új, innovatív funkciók születtek, hogy „megőrizzék az esszenciáját” a bevált és igaz harcnak „egyszerű, autentikus játékmenettel”.

Amikor a játékosok klasszikus Monster Hunter szörnyekkel, mint például Rathalos vagy Great Jagras küzdenek az élőhelyükön, a maximális harcidő 75 másodpercre korlátozódik. Ráadásul akár négy játékos is részt vehet a csatákban. A Monster Hunter Now-ban egy új funkció is bekerült: lehetőségünk van festékgolyóval eltalálni egy szörnyet, amellyel hazavihetünk néhány szörnyet, és ott harcolhatunk velük, egyedül vagy barátainkkal. Valójában a Monster Hunter Now játékosokat egy társ Palico kíséri, amely festékgolyókat dobhat a játékosoknak akkor is, amikor nem játszanak aktívan. A játékosok élvezhetik a játékot függőleges vagy tájképi módban is, ez egy olyan döntés volt, amelyet a Niantic magyarázott el annak alapján, hogy mennyire másképp játszik valaki mozgás közben vagy otthona kényelmében.

A Monster Hunter Now játékosok gyűjthetnek anyagokat és erőforrásokat is felszerelésük és fegyvereik elkészítéséhez és fejlesztéséhez, bár a két cég nem részletezte ezt az elemet túlságosan. Ismerve azonban a Monster Hunter franchise-t, a játékosok kedvükre alkothatnak egyedi karaktereket és felszereléseket. A karaktertestreszabás is fontos funkció, de a cégek még kevesebbet beszéltek róla. Mindazonáltal mindketten ígérték, hogy rengeteg egyedi funkció van a játékban, amelyeket a zárt bétában és a jövőben felfednek.

Természetesen minden mobiljáték fontos elemei a launch utáni közvetlen támogatás és a monetizáció. Bár a két cég még nem volt kész megerősíteni, hogy melyik szörnyekkel találkozhatnak a játékosok a zárt bétában, azt mondták, hogy a rajongók új fegyvereket és szörnyeket várhatnak a posztindítási támogatás keretében. A zárt bétában csak a Nagy Kard, a Kard és Pajzs és a Monster Hunter könnyű íjpuskája lesz elérhető.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV