Steam játékok javításával érkezik a Proton 8.0 frissítés a Steam Deck-re!

A Valve és a CodeWeavers kiadta a legújabb verzióját a Protonnak, a kompatibilitási szoftvernek, amely lehetővé teszi a Windows játékok futtatását Linux-alapú operációs rendszereken – mint például Steam Deck konzolon.

 

A Proton 8.0 egy nagy frissítés, amely több mint egy tucat játék (köztük a Dead Space remake és a Forspoken) kompatibilitási problémáit oldja meg, miközben sok más játékhoz is hozzáad Steam Deck-specifikus javításokat. Ezek közé tartozik egy frissítés, amelynek köszönhetően az ismételten problémás 2K Launcher újra rendesen működik, míg a Tiny Tina’s Wonderlands javított alvás/ébresztés funkciót kap a kézi PC-n. Egy összeomló problémát is kijavítottak az L Life is Strange Remastered Collectionnel, valamint egy hibát, amely valamilyen oknál fogva kikényszerítette a Deck képernyőn megjelenő billentyűzetét, amikor elindította az A Plague Tale: Innocence és az A Plague Tale: Requiem játékokat. A többi javított probléma nem tűnik olyan viccesnek a fejemben, de mindet elolvashatod a teljes javítási jegyzékben.

A Proton fontosságát nehéz túlbecsülni a Steam Deck működésében. Mint fogalom is. A Steam katalógusának nagy része hiányzik a natív Linux portokból, beleértve a legjobb Steam Deck játékokat is, amelyeket rajta játszhatsz, így egy kompatibilitási réteg, mint a Proton elengedhetetlen ahhoz, hogy ezeket a Windows-ra készült játékokat gond nélkül futtathasd. Nyilvánvalóan nem tökéletes minden játék esetében, és még azok is futtathatók lehetnek problémákkal – nem voltam különösebben elragadtatva a Dead Space remake Steam Deck teljesítményétől a megjelenéskor. De ahogy ez a frissítés is mutatja, ezeket későbbi javításokkal orvosolhatók. Más szóval győződj meg róla, hogy naprakész legyen a Protonod, ha van egy Steam Decked. Vagy ha Linux PC-n játszol játékokat. A Proton 8.0-nak vannak olyan finomításai is, amelyek jobban illenek az erősebb hardverhez is, például egy javítás a Crysis Remastered ray tracingjére.

Forrás: Rock Paper Shotgun

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu