A Mandalóri: vajon egy másik, törölt Star Wars-sorozat sztoriját láthatjuk majd a negyedik évadban?!

MOZI HÍREK – A Mandalóri 3. évad 8. epizódjának egyik utolsó jelenete látszólag megerősíti, hogy a 4. évad egy törölt Star Wars sorozatot vált fel. (VIGYÁZAT! Spoiler-veszély a negyedik évad, illetve az Ahsoka-sorozat vonatkozásában!)

 

 

A Mandalóri 3. évad, 8. epizódjának utolsó jelenetei látszólag megerősítik, hogy Din Djarin fogja helyettesíteni Cara Dune-t egy korábban törölt Star Wars sorozatban. Miután véget vetettek Moff Gideon klónozási terveinek és elpusztították a Mandalore-i bázisát, a Pedro Pascal által alakított Din Djarint egyfajta epilógusban láthattuk. Ez az ő és Grogu történetét zárta le az évadban. Az egyik ilyen jelenetben Din újra találkozott Carson Tevával (Paul Sun-Hyung Lee), egy olyan beszélgetés során, amely a széria 4. évadának lehetséges történetére utalt.

Ahogy arról a Variety beszámolt, Jon Favreau, a sorozat írója és társalkotója elárulta, hogy A Mandalóri 4. évadját már egy ideje megírták.

Ez azt jelenti, hogy az utolsó évad szándékosan úgy ért véget, hogy a Star Wars-univerzum ezen szegmensében játszódó jövőbeli történetekhez vezessen. A Carson Tevával készült egyetlen jelenettel A Mandalóri szinte megerősítette, hogy a sorozat következő része még mélyebbre fog merülni az eredetileg a Star Wars egyik törölt tévésorozatának szánt cselekménypontokban.

 

 

A Mandalóri

 

 

Din Djarin ténylegesen ranger lett, birodalmi hadurakra vadászik

 

A szóban forgó törölt tévésorozat a Rangers of the New Republic („Az Új Köztársaság pilótái” lett volna a magyar címe), amely a pletykák szerint Cara Dune hőstetteire koncentrált volna. Méghozzá az Új Köztársaság újonnan kinevezett marsalljának szerepében. Miután azonban Gina Caranót kirúgták a Lucasfilmtől, a sorozatot látszólag elvetették. A sorozat törlése ellenére A Mandalóri 3. évada beépítette a történetébe az Új Köztársaság rangereinek szánt elemek egy részét. Elia Kane, Dr. Pershing és Carson Teva mellékszálai ezért tűnhettek egy kicsit „stílusidegennek” az évadban. Mando látogatása az Adelphi bárban tele van húsvéti tojásokkal az évad 8. epizódjában.

A Carson Tevával folytatott beszélgetés szerint Din Djarin visszatér a fejvadász módszereihez – ám ezúttal csavar egy kicsit a dolgon.

A Moff Gideonnal és a Birodalommal való viszálya után Mando elmondta Tevának, hogy – bár nem hivatalosan, de – az Új Köztársaságot fogja szolgálni. Megpróbál birodalmi hadurakra vadászni a Külső Peremvidéken. A Teva és Mando között a széria három évadán keresztül kialakult tétova kötelék azt jelenti, hogy az előbbinek tetszik az alku ötlete. Mindez pedig a A Mandalóri 4. évadát kvázi Az Új Köztársaság pilótái-pótlékká teheti majd.

 

 

A Mandalóri

 

 

Az Új Köztársaság pilótái-mellékszálaknak szerepelniük kell A Mandalóri 4. évadában

 

A Rangers of the New Republic fő cselekménye várhatóan arra összpontosított volna, hogy a címadó szervezet felfedezi, hogy a birodalmi maradványok sokkal összetartóbbak, mint azt először gondolták. Ezért A Mandalóri 4. évadának ugyanezt a cselekményt kell tartalmaznia. A A 3. évad 7. epizódja már megalapozta a Thrawnt szolgáló Árnyéktanácsot. Ez a Birodalom hatalmának helyreállítását szolgálja, ami végül átalakul a folytatás-trilógia Első Rendjévé és Végső Rendjévé is.

Mindez azt jelenti, hogy a széria 4. évadának története Din Djarinról kell szóljon, aki ezekkel a birodalmi maradványokkal veszi fel a küzdelmet – az egész pedig Star Wars-idővonal ezen szakaszának átfogó történetébe illeszkedne.

Ha ez így lenne, akkor ez Din Djarint és Grogu-t úgy állítaná be, hogy Filoni nemrég bejelentett Star Wars-filmjében is szerepet kapjon. A film a tervek szerint A Mandalóri és a hozzá tartozó spin-offok történetét fogja betetőzni. Valószínűleg az Új Köztársaság és Thrawn főadmirális közötti csatában. Ha a széria 4. évadában Mando valóban meghiúsítja a Birodalom terveit, és esetleg elvezeti őt ahhoz, hogy felfedezze magát Thrawnt, akkor ez a sorozat történetét úgy pozicionálná, hogy nem csak a Rangers elemeit építené be, hanem tökéletesen előkészítené Din Djarin mozis debütálását is.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu