Star Wars Jedi: Survivor: nem ússzuk meg letöltés nélkül a lemezes kiadással sem!?

Ezzel pedig az a baj, hogy ha valóban ez a helyzet, és a letöltés nélkül nem lehet elindítani a Respawn Entertainment játékát a jövőben, akkor a PlayStation 5-ös és Xbox Series-es lemezes kiadások teljesen használhatatlanná válnak (mondjuk söralátétnek még megteszik…).

 

Régebben írtunk már arról, hogy a Star Wars Jedi: Survivor PC-n hatalmas tárhelyet igényel majd, és azt már értelemszerűen javasolt lesz SSD-re (esetleg NVMe SSD-re…) telepíteni. 155 GB nem kevés, de ez a hivatalos adat, és a rendszerigényeket bármikor fel lehet keresni a Steamen (vagy akár nálunk is). Viszont mi a helyzet a konzolokkal? PlayStation 5-re és Xbox Series-re készül a játék, így itt sem lehet megoldani mondjuk 60-65 GB-tal megoldani, hacsak nem itt is tömörítetlen fájlokról van szó (az audio esetében ez sok kicsi sokra megy alapon tud növelő hatású lenni, de főleg a textúrák srófolják fel a méretet).

A Star Wars Jedi: Survivor subredditjén felbukkant, hogy a PlayStation 5 és az Xbox Series X sem ússza meg kicsi játékkal. Mindkét platformon megközelítőleg 150 GB hely kell a Respawn produktumának (és ha figyelembe vesszük, hogy 825 GB helyet kínál a PlayStation 5 SSD-je, akkor máris más fekvésű a leányzó!). Az Xbox Series S viszont belekavat a történetbe.

A kisebb kurrens-gen Xboxon ugyanis a játék mérete 44 GB. Ebből következik, hogy a 4K-s textúrák a PlayStation 5/Xbox Series X/PC trión több mint 100 GB helyet igényelhetnek! De nem is ez a baj, hanem az, hogy az új Star Wars-játék lemezes kiadása is letöltést fog igényelni. Nem tudjuk még, hogy mennyit, de már többször volt példa erre. Tavaly a Call of Duty: Modern Warfare II lemezén 72 MB (!!!) adat volt…

A Star Wars Jedi: Survivor április 28-án fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Series-re és PC-re. Nem kevés hely fog kelleni neki, mindegy, hol hol játsszuk.

Forrás: VGC

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu