A játékipar szégyene: a Star Wars Jedi: Survivor is gyenge állapotban jelent meg!

Komolyan, miért van az, hogy a legtöbb multiplatform AAA játék mostanában csapnivalóan jelenik meg?

 

Sőt, nem is kell, hogy multiplatform legyen, ugyanis legutóbb a The Last of Us Part I PC portja jött ki botrányosan gyenge állapotban. Ehhez csatlakozott a Star Wars Jedi: Survivor is. Elég a játék Steam-oldalára felnézni: a 2268 értékelés mindössze 35%-a pozitív, így a Respawn játéka a „többnyire negatív” (Mostly Negative) kategóriában van a Valve digitális felületén. Miért? Mert a játék alig játszható PC-n.

A német GameStar videója egy AMD Ryzen 9 5900X processzoron, egy GeForce RTX 4090 GPU-val, 32 GB RAM-mal futtatta a játékot 1440p-n, és ezzel a konfiggal nem tdja a 60 FPS-t tartani, miközben a VRAM-használat mértéke közel 20 GB. (HÚSZ gigabájt!!!) A CapFrameX segítségével megtudták, hogy a GPU alig félig van csak kihasználva a legújabb Nvidia-driver ellenére is! A konzolos verzió esetében a PlayStation 5 változat a Performance módon gyakran romló frame rate-et mutat fel.

Sajnos a site nincs egyedül. A PCMRace így írt az új Respawn-játékról: „Az optimalizálás sajnos PC-n egyszerűen csak egy rakás szerencsétlenség. Egy Ryzen 9 5950X, 32 GB RAM és egy RTX 3080 Ti mellett a játék legjobb esetben is alig 30-40 FPS-sel fut. A probléma, hasonlóan más címekhez (Hogwarts Legacy) az, hogy a 12 GB VRAM nem elég a 4K-s játékhoz, ami miatt a frame rate bizonyos területeken 20 FPS-re vagy az alá esik, vagyis játszhatatlanná válik. Egy adott résznél 1440p-re kellett csökkentenem a felbontást, vagy Low-Medium-ra kellett csökkentenem a részletességet, mert a VRAM hiánya miatt a játék semmiképp sem ment 15 FPS fölé.”

A PC Gamer egy RTX 2080 Superen futtatta, és Koboh nyílt világú részein 35 FPS fölé nem ment az új Star Wars-játék, aminek Nvidia DLSS-támogatása sincs, ugyanis a Respawn itt az AMD-vel állapodott meg (ezért van benne FSR 2, de ott elmosott a kép, főleg a karakterek arcain látható). Az Electronic Arts pedig már megígérte a Twitteren, hogy heteken át hibajívítások jönnek. A Dead Space Remake szaggatott, és a Wild Hearts is technológiailag küszködött.

Kegyelemdöfés: a Digital Foundry szerkesztője, Alex Battaglia „Fisher-Price DRM-nek” nevezte feltehetőleg a Denuvót, miután KÉT eltérő PC-n futtatni túl sok volt a Star Wars Jedi: Survivornek. Ez szánalmas…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu