Star Wars Jedi: Survivor: bocsánatkérés-féle az Electronic Artstól [VIDEO]

A Respawn Entertainment játékának megjelenéskor látható állapota megmutatja, hogy mi a baj a játékiparral…

 

Tegnap megjelent a Star Wars Jedi: Survivor, de PC-n lényegében senki sem tudja megfelelően futtatni a játékot, és ez nem csak a Denuvo miatt van, hanem ahogy tegnap is írtuk, még egy RTX 4090-nel is szenvedhetünk, mert a játék lazán bezabál 20 GB VRAM-ot, amivel nem sok videókártya rendelkezik manapság. De konzolon sem jobb a helyzet, de mégis JOBB: ha Performance módon futtatjuk PlayStation 5-ön vagy Xbox Series X-en, eléggé egyenlőtlen teljesítményt kapunk, ugyanis ritkán éri el Cal Kestis története a 60 FPS-t.

A gyengélkedő frame rate mellett sokminden az orrunk előtt bukkan fel (pop-in), és a képtörés (screen tearing) is gyakori. Xbox Series X-en kb. 40-45 FPS-t tud felmutatni a játék, és a PlayStation 5-ön is hasonló problémákba futhatunk, és ha ez nem éppen egy nagyobb, technikailag kihívást nyújtó területen következik be, akkor joggal foghatjuk a fejünket. Így marad a Quality mód, ami 30 FPS-re limitálja a frame rate-et, de ez stabilan annyi is marad, és így kevésbé bukkanunk bele a fejfájást okozó képtörésekbe is.

A Respawn (vagy inkább az Electronic Arts?) nem hagyta szó nélkül a PC-s, csapnivaló teljesítményt, ugyanis Twitteren ez a közlemény olvasható: „Tisztában vagyunk azzal, hogy a Star Wars Jedi: Survivor a PC-s játékosok egy része, különösen a csúcskategóriás gépekkel vagy bizonyos speciális konfigurációkkal rendelkezők esetében nem a mi elvárásainknak megfelelően teljesít. Például a Windows 11-hez tervezett csúcstechnológiás, többszálas chipseteket használó játékosok Windows 10 alatt problémákkal találkoztak, vagy a gyengébb teljesítményű CPU-kkal párosított csúcskategóriás GPU-kon is váratlan képkockaveszteséget tapasztaltak. Nyugodt lehetsz, dolgozunk az ilyen esetek gyors megoldásán. Bár nincs egyetlen, átfogó megoldás a PC-teljesítményre, a csapat keményen dolgozik a javításokon, amelyekről úgy gondoljuk, hogy a konfigurációk széles skáláján javítják a teljesítményt. Elkötelezettek vagyunk a problémák mielőbbi kijavítása mellett, de minden egyes javítás jelentős tesztelést igényel, hogy biztosítsuk, hogy nem vezetünk be új problémákat is. Köszönjük a megértést, és elnézést kérünk minden játékosunktól, aki ezeket a problémákat tapasztalja. Továbbra is figyelemmel kísérjük a teljesítményt minden platformon, és amint rendelkezésre áll, megosztjuk a frissítések időzítését.”

Ennyire nem volt idő tesztelni, hogy minden jól fusson? PC-n a DRM még inkább ront az élményen.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu