Ezért meneszthette a Lucasfilm Damon Lindelof-ot?!

MOZI HÍREK – Damon Lindelof Star Wars-filmje állítólag újraosztotta volna Rey szerepét, a Lucasfilm azonban nem akart megválni Daisy Ridley-től…

 

 

Egy friss Star Wars-pletyka szerint Damon Lindelof filmje újracastingolta volna Rey-t. Méghozzá egy meglepő választás javára. Az elmúlt hónapokban rengeteg Star Wars bejelentés történt, a Lucasfilm végre bebetonozta a franchise-ra vonatkozó terveit. Ugyanakkor elismerték, hogy bizonyos projekteket, például Patty Jenkins Rogue Squadronját és Kevin Feige titokzatos filmjét, ejtették. A legkülönösebb azonban Damon Lindelof távozása a vélhetően a folytatás-trilógia után játszódó filmtől.

„Nem csupán tárgyalásokat folytattam a Star Wars-univerzumhoz való csatlakozásról” – jegyezte meg nemrég Lindelof, aki most először szólalt meg a pletykák és hírek kapcsán.

„Csatlakoztam a Star Wars-univerzumhoz, és megkértek, hogy távozzak”.

A The Hot Mic podcastben Jeff Sneider iparági bennfentes Lindelof forgatókönyvével foglalkozott. Sneider szerint Lindelof forgatókönyve 60 évvel a Csillagok háborúja: Skywalker kora után játszódott volna. Ebben Rey végre úgy döntött volna, hogy újraszervezi a Jedi Rendet. Két új padawan-t képez ki – egy férfit és egy nőt. Sneider szerint mindketten színesbőrűek lettek volna. Az időugrás miatt szükség lett volna Rey új szereposztására, és a Lucasfilm állítólag olyan színésznőt fontolgatott, mint a nagyszerű Helen Mirren. (Akit azonban soha nem kerestek meg).

 

A Lucasfilm vajon jól döntött, amikor megtartotta Daisy Ridley-t Rey szerepében?

 

A stúdió azonban ejtette Lindelof forgatókönyvét, és egy egészen más megközelítésre váltott. A Star Wars Celebration 2023-on Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke elárulta, hogy Daisy Ridley visszatér Rey szerepében. Méghozzá egy olyan filmben, amely mindössze 15 évvel a Skywalker kora után játszódik. A Star Wars idővonalának ezt az időszakát „Az új Jedi Rend” néven emlegetik. Mindez azt jelenti, hogy Rey kanonikus változata sokkal hamarabb alkotja újra a Rendet, mint Lindelof tervezte.

Van, aki szerint ez így a legjobb; a folytatás-trilógia egyértelműen a Jedik újjáalakulását harangozta be, és egy jelentős időugrás meglehetősen furcsa lett volna.

Ridley tehetséges színész, még ha a folytatások idején sajnos cserben is hagyták a forgatókönyvírók. Nem érdemli meg, hogy így dobják ki. Ami még rosszabbá teszi a helyzetet, hogy a 60 éves időugrás egy másik problémát is bevezetett volna. Ugyanis így John Boyega Finnjének soha nem volt lehetősége megtanulni használni az Erőt. Mindez ártott volna a karakter ívének. Finn potenciálját elpazarolták a folytatások, és ez lett volna a végső sértés. A Lucasfilm feltehetőleg jól döntött. Remélhetőleg Boyega is visszatér Ridley mellé a következő Star Wars-filmben.

Forrás: The Hot Mic Podcast

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu