Dűne 2: megérkezett az előzetes – mindenki ledöbbent Austin Butler karakterén! [VIDEO]

MOZI HÍREK – Austin Butler megjelenése Feyd-Rautha Harkonnen szerepében a Dűne 2 trailerében sokkolta a közönséget. Különösen azokat, akik szeretik a könyvet…

 

 

Austin Butler kissé meglepően fest a Dűne 2 (hivatalosan Dűne: Második rész) előzetesében. Ám a megjelenése elrejti a karaktere sötét igazságát. A második rész sejthetően nagyjából Frank Herbert Hugo-díjas regényének, a Dűnének a második felét adaptálja. A szereplőgárdája több figyelemre méltó új névvel bővült, akik a regény néhány fontos karakterét alakítják. Köztük érdemes kiemelni Florence Pugh-ot mint Irulan hercegnőt. Valamint Austin Butlert, aki Feyd-Rautha Harkonnent alakítja majd.

Butler karaktere, Feyd-Rautha a gonosz Vladimir Harkonnen báró (Stellan Skarsgard) unokaöccse és kiválasztott örököse, és döntő szerepet játszik Herbert regényében.

Feyd-Rautha nem mutatkozott be Denis Villeneuve első Dűne-részletében. Azonban a folytatásban biztosan fontos lesz a karaktere. A Dűne 2 trailerével és első képeivel megjelenése óta nyilvánvaló, hogy Feyd-Rautha máris megváltozott a könyvhöz képest egy kritikus dologban: a külsejében. A regényben kifejezetten vonzó külsejű férfiként írják le a karaktert. Megjelenésének és karizmatikus viselkedésének van némi funkciója a történetben. Úgy tűnik, hogy Feyd-Rautha Herbert regényében szereplő, határozottan eltérő kinézetét elvetették. Helyette egy sokkal hátborzongatóbb és szörnyűbb megjelenést adtak ennek a kulcsfontosságú karakternek.

 

 

Dűne 2 / Dune 2

 

 

Austin Butler Feyd-Rauthája valószínűleg azért lett kopaszra borotválva a filmben, hogy jobban hasonlítson a többi Harkonnenre. Stellan Skarsgard Vladimir báróját és Dave Bautista Glossu Rabbanját is sokat szerepeltették a Dűne-ben. Mindketten kopasz fejet és kissé monstre kinézetet kaptak. Mindez Villeneuve Harkonnen-interpretációjának szinonimájává vált. A döntés, hogy Feyd-Rautha is így nézzen ki, valószínűleg azt a célt szolgálja, hogy a karaktere összhangban maradjon a ház többi tagjával. A vad, brutális külső pedig segít tudatosítani, hogy kifejezetten gonosz karakterről van szó.

 

Lehengerlő előzetest kapott a Dűne 2

 

Paul Atreides epikus utazása folytatódik Denis Villeneuve rendező Dűne: Második rész című filmjének első előzetesében. A Warner Bros. Pictures jóvoltából a Dűne második része sokkal akciódúsabbnak és még intenzívebbnek ígérkezik, mint a kritikusok által elismert elődje. Paul Atreidesnek meg kell küzdeni ellenségeivel és önmagával egyaránt, hogy beteljesítse végzetét. Nézd meg a Dűne 2 új előzetesét a cikk végén!

Az előző Dűne-mozi a forrásregény első felét öleli fel. A második rész a könyv történetének hátralévő részét mutatja be. A folytatás tehát Paul Atreides mitikus utazását fogja felfedezni, amint egyesül Chanival és a Fremenekkel, miközben bosszút áll a családját elpusztító összeesküvők ellen.

Választania kell élete szerelme és az ismert univerzum sorsa között, és igyekszik megakadályozni a szörnyű jövőt, amelyet csak ő láthat előre.

Hasonlóan elődjéhez, a Dűne 2 is elképesztő szereplőgárdát vonultat fel. Számos új A-listás színészt ad a már így is lenyűgöző csapathoz. A Dűne folytatásának főszereplője ismét Timothée Chalamet lesz Paul Atreides szerepében. Olyan ismerős arcokkal körülvéve, mint Zendaya, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Charlotte Rampling és Stephen McKinley Henderson. Hozzájuk csatlakozik a Midsommar és a Fekete özvegy sztárja, Florence Pugh, illetve az Elvis-színész Austin Butler. Feltűnik még a már fiatalon legendás Léa Seydoux és végül a svájci színésznő, Souheila Yacoub. IV. Shaddam császár szerepében pedig a hollywoodi ikon, Christopher Walken látható majd.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu