Sean Bean legfrissebb nyilatkozata megdöbbentette a Trónok harca rajongóit!

MOZI HÍREK – Sean Bean egy esetleg visszatérésről beszélt a Trónok harca univerzumába, megerősítve, hogy reméli, hogy újra eljátszhatja Ned Stark szerepét, annak ellenére, hogy, ugye, megrövidítették egy fejhosszal…

 

 

Több mint egy évtized telt el azóta, hogy utoljára szerepelt a sorozatban. Sean Bean most megosztotta gondolatait egy esetleges Trónok harca visszatérésről. Bean az HBO mammut fantasy sorozatában Ned Stark szerepében tűnt fel. Ő volt Deres ura az első évadban. Olyan főszereplőként mutatkozott be, aki el akarja kerülni Királyvár politikai intrikáit. Csakhogy nem képes kimaradni belőle, így veszélybe sodorja magát és családját. Az 1. évad végén megdöbbentő módon megölik, a szadista Joffrey Baratheon végzi ki.

Egy friss interjúban Sean Bean nemrég nyíltan beszélt egy esetleges visszatéréséről a Trónok harca világába.

Miután bevallotta, hogy még nem nézte meg az előzménysorozatot, a Sárkányok házát, a színész megerősítette, hogy érdekelné, hogy újra eljátssza Ned Stark szerepét, ha a lehetőség adódna.

„Nem tudom, hogy valaha is újra szerepelhet-e. Nem vagyok annyira tájékozott a [Sárkányok háza című film] folytatásáról, azt hallottam, hogy nagyon jó, megpróbálom megnézni [valamikor]. De igen, mindig jó belegondolni, hogy valamilyen módon részt vehetsz egy ilyen nagyszerű sorozatban, valami olyasmiben, ami világméretűvé vált. A Gyűrűk Ura esetében sem tudtuk előre, hogy milyen nagyszabású lesz, és ugyanez volt a Trónok harcával is. Ha még egyszer felkérnek, jó lenne, ha valamilyen módon részt vehetnék benne.”

 

Hogyan térhet vissza Ned Stark Sean Bean alakításában?

 

Azok, akik ismerik George R.R. Martin eredeti regényét, már láthatták az írást a falon. Ám azok számára, akik frissen érkeztek a Trónok harcába, Ned halála az első évad végén kissé sokkolónak bizonyult. Főleg, hogy az évad nagy részében ő volt a főszereplő. Ami a könnyebbik oldalt illeti, a színész néhány rajongója tréfásan felkészült a halálára, tekintve, hogy Bean már hírhedt arról, hogy gyakran meghal filmekben és tévésorozatokban.

Halála azonban nem jelentette önmagában Ned végét a Trónok harcában, hiszen a 6. és 7. évadban Sebastian Croft és Robert Aramayo alakította a karakter fiatalabb verzióját.

Bean megtestesülésének lehetősége viszonylag minimálisnak tűnik. Az 1996-os Trónok harca-regény ugyan rengeteg háttértörténetet kínált Nednek, de ennek jó részét végül Croft és Aramayo sorozatbeli szereplése alatt adaptálták. Leszámítva talán a Greyjoy-lázadás leverésében való részvételét, amely idején viszont kb. 20 éves volt.

Bean potenciális Trónok harca visszatérésének egyetlen egyértelmű útja az egyik legkockázatosabb is egyben a franchise számára. Ez a könyvekben nem szereplő új anyag megírását jelentené. Az HBO-sorozat utolsó két évadát a rajongók tűz alá vették mindezért. A Sárkányok háza sokkal jobb kritikákat kapott, mivel Martin Ryan Condal showrunnerrel együttműködve megfelelően adaptálta Tűz és vér című regényét. Mivel azonban Martin még mindig dolgozik a régóta várt Winds of Winter és A Dream of Spring című könyveken, az író talán megtalálja a módját, hogy ez megvalósuljon.

Forrás: IMDB

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu